255 hiljada maraka za 11 puteva u općini Bosanska Krupa, uskoro još toliko

Ove godine, izdvajanjima iz općinskog budžeta za putnu infrastrukturu, neće biti zadovoljni samo mještani Hadžića u mjesnoj zajednici Pištaline. Nisu oni jedini koji će uskoro asfaltnim putem obavljati svoje svakodnevne potrebe. Uz njih, na jedanaest novih putnih pravaca asfalt će „leći“ tokom ovog ljeta. I to nije sve, poslije potpisanih ugovora za 11 puteva, u narednih mjesec dana očekuju se odabiri izvođača i potpisi ugovora za još deset puteva.

U prisustvu predstavnika mjesnih zajednica, predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bosanska Krupa Ćazima Kasića, njegovog zamjenika Hasana Komića, vijećnika Ifete Kadić, Asima Delalića i Adisa Džafića, u sali Općine Bosanska Krupa, ugovore za izvođenje radova na 11 puteva u skoro svim dijelovima Bosanske Krupe vrijedne 255 hiljada KM, načelnik Armin Halitović potpisao je sa dva poduzeća, a to su „KOV-GRAD“ i „BC-gradnja“.

Uređenim i asfaltiranim putevima uskoro će biti obradovani građani ulice Proleterska, zatim Volodera, Oluka, Hodžinca, Kajteza, Mujagića, Briga, Točka, Burzića, Velikog Badića.

„Potpisali smo 11 ugovora za rekonstrukciju, sanaciju i asfaltiranje lokalnih puteva na području cijele općine i možemo reći da je to prvi dio od onoga što planiramo. Mi ćemo u slijedećih mjesec dana potpisati još nekih 10 ili 11 ugovora i tako zaokružiti ono što je planirano u ovoj godini a odnosi se na putnu infrastrukturu“, kaže prilikom potpisivanja načelnik Armin Halitović.

Većina puteva za koje je nadležna Općina Bosanska Krupa ne bi se radili ovim tempom i pored najbolje volje lokalne uprave da svoja sredstva u asfaltiranje puteva nisu ugradili i građani. Tako je i ovaj put što, kako kaže i načelnik, treba uvijek naglašavati.

Očekujući stabilizaciju vremenskih prilika i dovršetak zaostalih poslova usljed vremenskih neprilika u aprilu i maju, izvođači kažu da s radovima počinju za 15-ak dana.