Čestitka povodom početka školske godine 2016

Dragi učenici,

Koristim ovu priliku da vama, vašim roditeljima i nastavnom osoblju u vašim školama zaželim puno zdravlja, znanja i uspjeha u novoj školskog godini.
Posebne čestitke upućujem onim najmlađim koji će po prvi put sjesti u školske klupe. Želim da im polazak u školu bude početak nečeg novog i lijepog što će ispuniti njihovo djetinjstvo i da im školski dani budu što bezbrižniji i što sretniji.

Ja ću i dalje biti na raspolaganju i u granicama mogućnosti koje imam pomagati u stvaranju boljih uslova za vaše školovanje i rad vaših predavača.

Naravno i dalje ću nastojati obezbijediti što veći broj besplatnih udžbenika za one đake čiji roditelji nemaju mogućnost da im nabave udžbenike. I dalje ćemo subvencionirati prevoz svih učenika srednjoškolaca, a od ove godine smo se pobrinuli da u znatno boljim uslovima nastavu pohađaju djeca u Osnovnoj školi „Otoka“ i Mješovitoj srednjoj školi „Safet Krupić“.
Školstvo i vaše školovanje će i dalje biti jedan od mojih prioriteta. Vaše je da učite, a za sve ostalo pokušat će se pobrinuti vaša Općina. Vjerujem da ćete i u narednoj školskoj godini postizati uspjehe barem na nivou onih prošlogodišnjih, a oni najbolji na raznim takmičenjima opet dostojno predstavljati svoju školu i svoju Bosansku Krupu.
Želim Vam sretan početak i uspješnu novu školsku godinu!