U Bosanskoj Krupi otvoren 8. sajam organske proizvodnje: Veliki broj izlagača i široka ponuda najpovoljnih i najnovijih proizvoda

Danas je u parku Kej u Bosanskoj Krupi otvoren Osmi sajam organske proizvodnje koji će u svoja tri sajamska dana ponuditi veliki broj izlagača kao i stručna predavanja.

Sajam organske proizvodnje samo je jedan u nizu sajmova koji se održavaju u Bosanskoj Krupi u sklopu projekta „Bosanska Krupa – grad malih sajmova“, u organizaciji Općine Bosanska Krupa i Asocijacije organskih proizvođača Unsko-sanskog kantona, a u suradnji sa JKP „10.JULI“ Bosanska Krupa.
Učešće na ovogodišnjem sajmu uzeo je veliki broj izlagača, kako iz Bosanske Krupe i Unsko-sanskog kantona, tako iz drugih dijelova Bosne i Hercegovine. Širokom ponudom izlagača koji učestvuju na ovogodišnjem sajmu, posjetiocima se pruža mogućnost da na jednom mjestu pronađu najnovije, najpoznatije i vrlo povoljne proizvode organske hrane.

Prisutnima se obratila i otvorila sajam Fatima Gerzić, ispred Asocijacije organskih proizvođača Unsko-sanskog kantona koja je izrazila zadovoljstvo tradicijom održavanja sajma, velikim brojem izlagača i ponude te istakla kako je sajam veoma dobra prilika za sve proizvođače organskih proizvoda prije svega za njihovu promociju, ali i promociju samozapošljavanja. Također, istakla je da je ovo također prilika da se ukaže na probleme s kojima se proizvođači susreću.

Nakon zvaničnog otvorenja sajma upriličen je kulturno-zabavni program uz KUD „Grmeč“ iz Bosanske Krupe, a potom su građani, gosti i zvanice imale priliku obići sajam.

Za drugi dan sajma planirana su stručna predavanja u hotelu Stari grad-Ilma na temu „Iskustva i prakse lokalnih zajednica u podsticanju poduzetništva žena“, u organizaciji Udruženja poslovnih žena u Bosni i Hercegovini i Općine Bosanska Krupa, a potom i radionica „Priprema piling maske za lice i tijelo“, koju vodi pharm. tehničar Fatima Gerzić.

Osmi bosanskokrupski sajam organske hrane traje tri dana, do nedjelje kada je u 20.00 sati predviđeno zatvaranje.