U Bosanskoj Krupi počeo Novogodišnji sajam: Rekordan broj izlagača i bogata ponuda proizvoda

U Bosanskoj Krupi je danas otvoren šesti po redu Novogodišnji sajam. Okupio je 32 izlagača iz Unsko-sanskog kantona, ali i nekih udaljenijih dijelova naše zemlje poput Sarajeva i Brčko Distrikta. Organizator sajma i ove je godine Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje, a pokrovitelj Općina Bosanska Krupa s načelnikom Arminom Halitovićem.
Na sajamskim štandovima se po nižim cijenama nego inače mogu naći prehrambeni, biljni i ljekoviti proizvodi, zatim kolači, razni ručni radovi, umjetničke slike, odijevni predmeti, dječije igračke, božićni i novogodišnji ukrasi, cvijeće itd.

“Sajam ove godine ima najviše izlagača do sada i to je nešto što me zaista raduje. Samim tim očekujemo i najveću posjećenost što je zapravo i cilj ove priče. Želimo napraviti događaj koji je će privući posjetioce, zbližiti njih i naše obrtnike, promovisati dobru saradnju i poslovni ambijent. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim sugrađaninu Samiru Aličeviću koji već treću godinu zaredom za održavanje sajma ustupljuje svoj poslovni prostor“, ističe načelnik Općine Armin Halitović.

Novogodišnji sajam traje do 30. 12. (petak), a radno vrijeme sajma je od 9.00 do 21.00 sat.
Pozivaju se građani da posjete sajam, druže se sa izlagačima i iskoriste dobru ponudu, odnosno kupe povoljne domaće, autentične i zdrave proizvode.