Čestitka povodom Dana općine

Cijenjeni i dragi sugrađani,
čast mi je i zadovoljstvo što i na 22. godišnjicu slobode u našoj općini imam priliku s vama podijeliti radost i kao načelnik uputiti vam najiskrenije čestike. Uz to i riječi zahvalnosti, naročito našim borcima i starješinama, našoj 511. slavnoj bbr., 505. viteškoj i 503. slavnoj koje su zaslužne što danas živimo baš tamo gdje pripadamo i što imamo priliku stvarati uslove za ugodan i dostojanstven život.

Svakodnevno napredovanje i prosperitet bili su naši glavni ciljevi kroz sve ove godine od dana oslobođenja pa sve do danas. Nemjerljiv značaj na tom putu, što sam već ukazao, dali su naši borci, pripadnici Armije BiH, među kojima ne smijemo zaboraviti poginule borce i šehide koji su svoj život dali za dobrobit naše općine, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Njih se trebamo s poštovanjem i ljubavlju sjećati svaki dan.

Još jednom čestitat Dan općine – dan koji nas svake godine podsjeti na teške trenutke kroz koje smo prošli, ali i dan kada trebamo svi gledati u istom smjeru, vjerovati u budućnost i biti ponosni što Bosanska Krupa ima svoju šansu u BiH. Vrijeme u kojem živimo nije jednostavno, ali nećemo odustati sada, na pola puta, kada nove generacije gledaju u nas i čekaju da im stvorimo šansu.
Zbog toga ću kao Općinski načelnik i dalje raditi na razvoju naše općine, zajedno sa svima vama. To nam je i cilj i obaveza!

Živi i zdravi bili!
S poštovanjem;

OPĆINSKI NAČELNIK
Armin Halitović