Dan nezavisnosti BiH u Bosanskoj Krupi: U srijedu svečana sjednica OV, obilazak šehitluka i izložba slika

U srijedu, 28. februara, u organizaciji Općine Bosanska Krupa, Općinskog vijeća i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje, na prigodan način će se obilježiti 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje počinje tradicionalnim obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru cijele općine. Okupljanje zvanica je u 10:00 sati kod Centralnog šehidskog spomen-obilježja, nakon čega se obilazi i spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, a zatim šehitluci u Jezerskom i Pištalinama.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa počet će u 18:00 sati, na kojoj će se prigodnim referatima obratiti načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i predsjedavajući Općinskog vijeća Tahir Nuhić. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupit će horska sekcija Prve osnovne škole Bosanska Krupa.

U sklopu obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti BiH, u Domu kulture u Bosanskoj Krupi nakon svečane sjednice bit će upriličena i izložba slika nastalih na 47. Međunarodnoj likovnoj koloniji „Krušnica“.

Pozivaju se svi građani Bosanske Krupe da poprate predviđene aktivnosti i na taj način uzmu učešće u obilježavanju ovog izuzetno značajnog državnog praznika te tako odaju lično priznanje i poštovanje.

Protokol obilježavanja:

Srijeda, 28. 2. 2018. god.

10:00 sati – Obilazak spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa (okupljanje kod Centralnog spomen-obilježja)
18:00 sati – Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa (Mala sala Doma kulture)
19:00 sati – Izložba slika nastalih na 47. Međunarodnoj likovnoj koloniji „Krušnica“.