DECEMBAR U BOSANSKOJ KRUPI: Novogodišnji malonogometni turnir, Novogodišnji sajam, Veče sevdaha i doček Nove godine

Posljednji mjesec u ovoj godini u Bosanskoj Krupi bit će ispunjen zabavnim i sportskim manifestacijama. Krajem prve sedmice decembra, u organizaciji Općine Bosanska Krupa i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje počinje Novogodišnji malonogometni turnir, po završetku turnira bit će upriličen Novogodišnji sajam, a zatim Veče sevdaha i na kraju doček Nove godine na otvorenom.
Novogodišnji malonogometni turnir se održava u fiskulturnoj sali Mješovite srednje škole „Safet Krupić“. Počinje 7. i traje do 22. decembra. Prijave ekipa vrše se u JU “Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje” Bosanska Krupa od do 5. decembra svakim radnim danom od 8,00 do 16,00 sati. Prilikom prijave igrača potrebno je uplatiti kotizaciju u iznosu od 40,00 KM i spisak od maksimalno 10 igrača. Najbolje ekipe na turniru očekuju i vrijedne nagrade. Za prvo mjesto predviđena je novčana nagrada u iznosu od 800 KM, za drugo mjesto 400 KM, a za treće 200 KM. Generalni pokrovitelj Novogodišnjeg malonogometnog turnira je načelnik Armin Halitović.
Novogodišnji sajam bit će održan u poslovnom centru u ulici Patriotske lige (preko puta Gradske kafane) u Bosanskoj Krupi, od 24. do 28. decembra. Javni poziv za učešće na sajmu objavljen je danas na službenoj stranici Općine Bosanska Krupa. Na sajmu se očekuje veliki broj izlagača, prodavača robe široke potrošnje, ugostitelja, obrtnika, uzgajivača voća i proizvođača voćnih prerađevina, pića, meda i slično, aranžera cvijeća kao i uzgajivača cvijeća i rasadnog materijala, stvaratelja i vlasnika umjetnina i proizvoda kućne radinosti, te prodavača knjiga, novogodišnjeg i drugog nakita, čestitki itd. Podršku pri organizaciji sajma organizatoru je pružio gospodin Samir Aličević koji je za njegovo održavanje ustupio svoj poslovni prostor.

Događaj koji s nestrpljenjem očekuju Krupljani svake godine je zasigurno Veče sevdaha. Ove godine, osmo po redu, održat će se 29. decembra u Domu kulture u Bosanskoj Krupi. Uz muzičku pratnju „Linije života“ i gostujućih muzičara, nastupit će deset-ak pjevača koji će interpretirati najljepše pjesme naroda ovih prostora. Tehničku podršku ovom događaju pružit će i Koncertna agencija STAGE ART iz Bihaća.
Posljednja zajednička i vjerovatno najbolja zabava je doček Nove godine. Novogodišnji program koji počinje u 22:00, ponudit će Krupljanima i njihovim gostima višesatnu besplatnu zabavu i druženje, veselje uz velike muzičke hitove i najdraže muzičare, grupu „Javni nered“ i Emira Hasića. Proslava će uz tehničku podršku Koncertne agencije STAGE ART biti upriličena na šetalištu u ulici Patriotske lige.

Naravno, ni najmlađi stanovnici neće biti zaboravljeni. „Dječija nova godina“ svečano i simbolično će biti održana tokom dana na istom mjestu, gdje će se mališani kroz dodjelu novogodišnjih paketića družiti s načelnikom Arminom Halitovićem i Djeda Mrazom. U programu „Dječije nove godine“ nastupit će talentovani mališani, učesnici festivala „Djeca pjevaju hitove“.