Druženje boraca i starješina 511. slavne bbr. na platou Doma kulture u Bosanskoj Krupi

Organizacioni odbor za obilježavanje “Septembarskih dana slobode” odlučio je da se ove godine godišnjica formiranja 511. slavne brdske brigade uz niz događaja obilježi i druženjem boraca i starješina.
Prvog septembra u 10,00 sati upriličit će se obilazak spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci, šehitluka u Pištalinama i Jezerskom, spomen-soba u Bosanskoj Otoci i Pištalinama, a od 17,00 sati je na platou Doma kulture u Bosanskoj Krupi planirano druženje.
Zamišljeno je kao neformalno okupljanje boraca i starješina 511. slavne bez zvaničnih obraćanja.

Organizacioni odbor će za sve borce i starješine obezbijediti hranu i piće, a sve prisutne će tokom druženja zabavljati naš sugrađanin Emir Hasić.

Osim toga, za sve borce će biti osiguran i prevoz autobusima na tri relacije: Tromeđa-Jezerski-Pištaline-Bosanska Krupa; Mahmići-Baštra-Bosanska Otoka-Bosanska Krupa; Badić-Ostružnica-Bosanska Krupa.

Poziv borcima i starješinama 511. slavne bit će upućen putem svih raspoloživih medija, a svi oni koji čuju ili pročitaju poziv mole se da o tome obavijeste saborce sa kojima imaju kontakt kako bi što veći broj boraca i starješina 511. slavne saznao za ovo druženje i došao da se vidi sa ljudima sa kojima je dijelio najteže ratne dane.