Maturijada 2019: Druženjem uz muziku i ples bosanskokrupski maturanti proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja

Sinoć je u Bosanskoj Krupi održana “Maturijada”, zabava koju za sve učenike srednjih škola s područja općine već devetu godinu organizuje Općina Bosanka Krupa.

Mladost, pozitivna energija, veliki broj majica sa simboličnim natpisom “znam da preko je bolje, ali preko nije moje” sinoć su u Bosanskoj Krupi bile glavne teme. Učenici završnih razreda Opće gimnazije i MSŠ Safet Krupić zajedno su proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Maturanti su se sa svojim razrednim starješinama, pedagozima i direktorima, okupili u Malim adama gdje su se u jednoobraznim majicama pipremljenim posebno za tu prigodu fotografisali, družili sa prijateljima i sugrađanima. Potom su se uputili u šetnju gradom, nakon čega su otišli na zabavu u ugostiteljski objekt rezervisan isključivo za njih.

Svim građanima koji su sa oduševljenjem pratili kolonu učenika bilo je sasvim jasno kako je proljeće i vrijeme maturanata, da su kraj aprila i maj rezervisani za njihove nastavne i vannastavne aktivnosti. Jedna od dražih aktivnosti, mogli smo se uvjeriti, upravo je i “Maturijada” pod pokroviteljstvom Općine Bosanska Krupa i načelnika Armina Halitovića.

Organizacijom ove manifestacije Općina mladima želi pružiti podršku na raskrsnici života, maturantima svih srednjih škola priliku da se upoznaju i zbliže ako već nisu ranije, te steknu poznanstva koja će im mnogo značiti u životu, već kada odu studirati u druge gradove.

Maturanti su i ovaj put skrenuli pažnju na sebe, izazvali oduševljenje svih građana, zabavili se i na vrijeme otišli kućama, kako bi se počeli pripremati za ostale obaveze, a to su maturalni ispiti i maturalne zabave koje se organizuju u okviru školskih aktivnosti.