Načelnik Armin Halitović povodom Božića upriličio prijem za malobrojne sugrađane katoličke vjeroispovijesti

Povodom obilježavanja nastupajućeg praznika Božića, bosanskokrupski načelnik Armin Halitović danas je u svom Kabinetu organizirao tradicionalni prijem za malobrojne sugrađane katoličke vjeroispovijesti.
Na području općine nekad je živjelo mnogo više stanovnika katoličke vjere, ali su okolnosti u kojima su živjeli i ratovi koji su vođeni u prošlom stoljeću, učinili da se broj stanovnika katolika sada mjeri desecima. Nekolicinu onih koji sada žive u Bosanskoj Krupi danas je ugostio općinski načelnik Armin Halitović.

Uz riječi dobrodošlice i čestitke za najveći katolički blagdan Božić, načelnik je govorio o stoljetnom suživotu Bošnjaka, Hrvata i Srba na ovim prostorima i izrazio nadu da će u budućnosti tog suživota biti još više.

Vijećnica Banjalučke biskupije Mirjana Aleksić ispred katoličke zajednice se zahvalila načelniku na razumijevanju i podršci, svemu onom što čini da se ta zajednica u Bosanskoj Krupi osjeća, kako kaže, u svom i na svom. Istakla je da je ovo gest koji ukazuje na to kako lokalna vlast i načelnik Halitović brinu o svim građanima bez obzira na razlike među njima.

Tokom cijele posjete vladala je prava slavljenička atmosfera. Gosti su se i sa sjetom prisjećali ranijih događaja u vrijeme obilježavanja Božića, nekih dragih i uglednih Krupljana kojih više nema među živima.

Kao i svih osam prethodnih godina, neizostavni su bili i božićni kolačici koje naprave i na čašćenje donesu vjernici.