Načelnik Armin Halitović u posjeti Medžlisu IZ Bosanska Krupa

Načelnik Općine Armin Halitović danas je posjetio Medžlis IZ Bosanska Krupa i sa glavnim imamom Hazimom Muzaferovićem, predsjednikom Medžlisa Amirom Mehićem i predstavnikom Udruženja Ilmija Asminom Mahmićem razgovarao o zajedničkim aktivnostima u narednom periodu. One se uglavnom odnose na sveti mjesec ramazan, najradosniji muslimanski praznik Bajram, ali i na mogućnosti izgradnje ili kupovine objekta u kojem će biti smješten bosanskokrupski Medžlis.

„Ovo je jedna da kažem službena posjeta, imali smo mi i ranije kontakte sa našim načelnikom, ali danas je poseban povod, a to je izgradnja nove zgrade Medžlisa. Prostor koji trenutno koristimo ne zadovoljava više naše potrebe pa ćemo u dogovoru s načelnikom vidjeti da krenemo u izgradnju nove zgrade ili kupovinu nekog većeg prostora gdje ćemo moći obavljati sve svoje obaveze i zadatke. Nadam se da ćemo uz pomoć Općine, Islamske zajednice, Vakufske direkcije, našeg muftijska to i uspjeti“, kaže glavni imam Hazim Muzaferović.

Ističe kako je posjeta načelnika prvi korak, da time žele vidjeti postoji li dobra volja općinskih vlasti da im pomognu u realizaciji zamišljenih aktivnosti i da će se tek sada moći odrediti u kojem pravcu ići, da li je to iznalaženje postojećeg objekta ili izrada idejnog rješenja i gradnja nove zgrade.

„Danas smo nastavili tu jednu dobru i finu saradnju između Općine Bosanska Krupa i Medžlisa IZ. Sa glavnim imamom, predsjednikom Medžlisa i predstavnikom Udruženja Ilmija sam razgovarao o onome što nam predstoji u narednom periodu. Prije svega, to je mjesec ramazan i Bajram, a ono što je možda nešto dugoročnije je izgradnja ili kupovina objekta u kojem će boraviti Medžlis. To je za sada samo ideja, sagledat ćemo sve mogućnosti i vidjeti kakve su šanse za njenu realizaciju“.

I dosadašnja saradnja između Općine i Medžlisa je, kako naglašava glavnim imam, bila izuzetno dobra. Naglašava da je načelnik kad god su mu se obratili pomogao onoliko koliko je mogao, a ako nije bio u stanju ispuniti zahtjev, tražio je adrese gdje bi se mogao riješiti. Nadaju se da će tako biti i ovaj put.