Ne propustite veliko slavlje povodom Dana općine: U utorak degustacija torte i koncert Divanhane i Adisa Lizala

U toku su „Septembarski dani slobode“, manifestacija kojom Bosanska Krupa obilježava dane otpora i dan oslobođenja od okupatora 1995. godine. Općina Bosanska Krupa, javne ustanove, udruženja, klubovi, organizuju niz aktivnosti.

Najsvečanije i najveselije će ipak biti 17. septembra (utorak) kada je Bosanska Krupa prije 24 godine, nakon 1244 dana okupacije, oslobođenja od srpskog agresora. U podne će na Trgu Alije Izetbegovića biti degustacija velike rođendanske torte, a uvečer će na istom mjestu biti upriličen koncert popularne muzičke grupe Divanhana i Adisa Lizala.

„Tortu će praviti naše vrijedne sugrađanke, članice udruženja žena: Mimoza, Vakat, Aktiv žena Otoka i Jasminka Čaušević, te naš poznati slastičar Redžep Rekić. Biće to velika torta koju će moći degistirati svi koji žele. Nadam se da će najbrojniji gosti biti ipak mališani, djeca iz naših vrtića i škola“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Slavlje Krupljana krunisat će program na Trgu Alije Izetbegovića od 19.30 sati. Prvo će se sa čestitkama povodom Dana općine obratiti ratne starješine i predstavnici vlasti, a potom će sve prisutne sa svojim bendom zabavljati mladi i talentovani Adis Lizalo.

„Čast mi je nastupiti na rođendanskoj proslavi svoga grada. Pružit ću sve od sebe da napravimo dobru zabavu. Pripremio sam bogat repertoar pjesama, istinskih domaćih hitova zabavne, ali i narodne muzike“, ističe Adis Lizalo.

Od 21.00 sat nastupit će bosanskohercegovački sevdah bend „Divanhana“. Ovo im je četvrti put da dolaze u Bosansku Krupu i svaki put ih je, kako kažu, publika dočekala otvorenog srca.

„Ovo će sasvim sigurno biti naš najveći koncert u Bosankoj Krupi te koristim priliku da pozovem svu raju da nam se pridruži u ove divne septembarske noći kako bi zajedno širili sevdah i napravili još jednu uspomenu koju ćemo čuvati kao hamajliju da nas grije oko srca do narednih susreta“, naglašavaju iz Divanhane.

Spomenimo i to da će na Dan općine u jutarnjim satima brojne delegacije obići spomen-obilježja i šehitluke, a u poslijepodnevnim će biti upriličena i svečana akademija Općinskog vijeća Bosanska Krupa. Na sve spomenute događaje organizatori pozivaju Krupljane i one koje vole Bosansku Krupu, sa željom da se obilježavanje što više omasovi i protekne u dobroj atmosferi i raspoloženju, na prikladan i dostojanstven način.