Obavijest o obilasku spomen-obilježja i šehitluka povodom Dana otpora agresiji na Bosansku Krupu

Dvadeset prvi april davne 1992. godine u Bosanskoj Krupi ostat će vrlo dobro upamćen. To je dan kada su Krupljani sa desne strane Une, bez razumljivog i opravdanog razloga, morali napustiti svoje domove, svoje ulice i svoja sela, te pod kišom granata potražiti spas života na drugoj strani rijeke Une.

Dvadeset prvi april se pamti kao dan kada je napadnuta Bosanska Krupa, ali i kada je pružen otpor agresiji na Bosansku Krupu. Dvadeset peta godišnjica u ovom herojskom gradu, jednom od tri najrazrušenija u BiH, obilježit će se između ostalog obilaskom spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine.

Obavještavaju se porodice poginulih boraca, boračke organizacije, ustanove i preduzeća političke partije, druge nevladine organizacije, svi građani, da će se spomen-obilježja i mezarja, povodom Dana otpora agresiji, obići 21. aprila (petak).

Pozivaju se građani da se uključe u ovu aktivnost i na taj način daju svoj nemjerljiv doprinos u obilježavanju historijskog datuma. Okupljanje delegacija je na Centralnom spomen-obilježju u 10.00 sati.