Obavijest o obustavi saobraćaja

Obavještavaju se građani općine Bosanska Krupa da je od strane Federalnog ministarstva prometa i komunikacija doneseno Rješenje kojim se JP Ceste Federacije BiH d.o.o. daje saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja na magistralnoj cesti M-14 u Bosanskoj Krupi, dana 11. 12. 2016. godine (nedjelja) u vremenu od 8:00 do 15:00 sati.
Naime, Rješenje je doneseno radi izgradnje, odnosno asfaltiranja kružnog toka kod autobusne stanice u Bosanskoj Krupi i praktično znači obustavu saobraćanja sa desne na lijevu obalu Une i obratno i to:
Od 8:00 do 12:00 sati za sva vozila, dok za teretna vozila čija je najveća dopuštena masa iznad 3.5 t i autobuse zabrana važi od 8:00 do 15:00 sati.
Zbog nemogućnosti saobraćanja, u već navedenom vremenskom periodu, zbog eventualnih potreba građana, na lijevoj obali Une (kod pružnog prelaza) bit će stacionirano sanitetsko vozilo sa potrebnim osobljem, a na desnoj obali Une (na Trgu Alije Izetbegovića) bit će stacionirano vatrogasno vozilo također sa pratećom opremom i osobljem.