Općina Bosanska Krupa na međunarodnom sajmu turizma Alpe-Adria u Ljubljani

Na međunarodnom sajmu turizma „Alpe-Adria“ koji se u Ljubljani održavao od 30. januara do 2. februara, među stotinama učesnika iz nekoliko krajeva svijeta, bili su i predstavnici Bosanske Krupe. Uz uposlenike organa uprave, turističku ponudu Bosanske Krupe, na zajedničkom štandu prezentirali su predstavnici Zabavnog parka „Zeleni otoci“, restorana „Makaba“, te restorana i pansiona „Zlatna nit“.

Osim svojih usluga, koje se odnose na rafting, planinarenje, biciklizam, ugostiteljstvo, promovisali su sve ljepote i mogućnosti Bosanske Krupe kao potencijalne turističke destinacije.

„Upoznali smo zaista veliki broj ljudi, uspjeli na pravi način promovisati svoje usluge ali i našu Bosansku Krupu koja se zaista ima čime pohvaliti. Posjetioci su vrlo pozitivno reagovali na sve ono što smo prezentirali. Nadam se da će to utjecati na ovogodišnju turističku sezonu. Ovom prilikom želim da se zahvalim načelniku Arminu Halitoviću koji je pomogao da se zajedno sa „Makabom“ i „Zlatnom niti“ nađemo na jednom od najvećih sajmova ove vrste u regionu“, kaže predstavnik Zabavnog parka „Zeleni otoci“ Dino Zjakić.

Više od 20 hiljada ljudi posjetilo je jubilarni 30. međunarodni sajam turizma Alpe-Adria koji se od srijede do subote održao u Ljubljani. U Gospodarskom razstavišču predstavilo se 330 turističkih kompanija iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Austrije, Mađarske, Češke i Nepala.