POČELE PRIJAVE EKIPA: Malonogometni turnir „Ćojluk“ od 19. juna do 9. jula

Danas su počele prijave ekipa za memorijalni malonogometni turnir „Ćojluk“. Dvadeset drugi po redu turnir, u čast velike pobjede boraca i starješina 511. slavne na Ćojluku 10. i 11. jula 1995. godine, održat će se od 19. juna do 9. jula. Organizacija ovogodišnjeg turnira simbolično je na 100. godišnjicu postojanja povjerena GNK „Bratstvo“. Generalni pokrovitelj manifestacije kao i ranijih godina je Općina Bosanska Krupa.

Ono što bi trebalo izazvati najveću pažnju sportista na turniru „Ćojluk“ ove godine vjerovatno su novčane nagrade za prva tri mjesta, do sada najveće: 2000, 500 i 200 KM. Zbog toga je predviđena i kotizacija u iznosu od 100 KM.

Turnir će se igrati na sportskom igralištu „Idrinovac“, u kategoriji seniora i omladinskih selekcija po sistemu 4 igrača plus golman sa ukupno 10 igrača u ekipi po pravilima UEFE za mali nogomet. U odnosu na prethodne turnire izmijenjen je sistem takmičenja. Sada će svaka grupa imati svoj takmičarski dan. Po završetku grupne faze prelazi se u eliminacioni dio takmičenja.

Prijavu je moguće izvršiti u GNK „Bratstvo“ putem mail-a: gnk-bratstvo@hotmail.com ili putem telefona: 061 850 856 (predsjednik Mirsad Džajić) do 18. juna kada će se u Domu kulture s početkom u 18,00 sati upriličiti izvlačenje ekipa i formiranje grupa.

Kao i svih ranijih godina svaka ekipa mora imati adekvatnu i jednoobraznu sportsku opremu te prigodno ime za turnir memorijalnog karaktera.

Završnica turnira odigrat će se najkasnije do 9. jula, a dodjela nagrada i priznanja bit će upriličena na platou Ćojluka u okviru obilježavanja bitke.