Poziv za učešće u obilježavanju Dana šehida u Bosanskoj Krupi

Drugi dan Ramazanskog bajrama muslimani u Bosni i Hercegovini tradicionalno obilježavaju kao Dan šehida. U organizaciji Općine Bosanska Krupa, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca i Medžlisa IZ, Dan šehida kao i ranijih godina bit će obilježen i u Bosanskoj Krupi.

Povodom obilježavanja delegacije će obići spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi i Bosanskoj Otoci, te šehidska mezarja u Jezerskom i Pištalinama gdje će se pred duše poginulih boraca bosanskokrupske općine proučiti Jasin.

Za sve one koji žele obići mezarja i prisustvovati učenju Jasina obezbijeđen je prevoz. Autobus iz Bosanske Krupe (autobusna stanica) i Bosanske Otoke (motel „Una“) kreće u 9:00 sati, a iz Šabića, Velikog Badića i Arapuše u 8:30 sati.

Pozivaju se porodice poginulih boraca, pripadnici 511. slavne bbr., boračke organizacije, ustanove i preduzeća, političke partije, druge nevladine organizacije, svi građani, da uzmu učešće u obilježavanju Dana šehida i na taj način odaju počast poginulim borcima – najboljim sinovima Bosne i Hercegovine.

Protokol obilježavanja:
5. 6. 2019. (srijeda)
8:30 sati – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na spomen-obilježju u Bosanskoj Krupi
9:00 sati – Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na spomen-obilježju u Bosanskoj Otoci
9:30 sati – Obilazak šehidskog mezarja „Soline“ u Jezerskom
9:45 sati – Obilazak šehidskog mezarja „Ometaljka“ u Pištalinama
10:00 sati – Učenje Jasina na šehitluci „Soline“ i „Ometaljka“