Predstavnici Misije OSCE-a u BiH posjetili Bosansku Krupu

Christopher Blair, šef OSCE-ovog Terenskog ureda u Drvaru, u pratnji saradnice Marije Dake, posjetio je Općinu Bosanska Krupa i sa načelnikom Arminom Halitovićem razgovarao o saradnji, aktuelnim projektima i problemima lokalnih zajednica na ovom području, sa posebnim osvrtom na migrantsku krizu.

S obzirom da je Blair novoizabrani rukovodilac svrha posjete bila je upoznavanje sa prvim čovjekom Bosanske Krupe i stanjem u ovoj lokalnoj zajednici. Predstavni Misije OSCE-a u BiH posebno su se zanimali za problem migrantske krize i status Roma.

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović upoznao je predstavnike OSCE-a o trenutnoj situaciji. Govorio o razvoju, privredi, naporima organa uprave da stvori povoljno poslovno okruženje. Situaciju vezanu za migrantsku krizu u USK ocijenio je kao lošu te istakao da očekuje značajniji angažman IOM-a i nadležnih vlasti u BiH.

Općinski načelnik se zahvalio na posjeti kao i na aktivnostim koje je OSCE imao na našem području. Na kraju razgovora i načelnik Armin Halitović i šef OSCE-ovog Terenskog ureda u Drvaru Christopher Blair iskazali su spremnost za nastavak saradnje.