Privodi se kraju sanacija Doma kulture u Jezerskom vrijedna 114 hiljada KM

Potpuna sanacija Doma kulture u Jezerskom ovih dana se privodi kraju. Radove vrijedne 114 hiljada konvertibilnih maraka obišli su danas načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović sa saradnicima i poslanik u Skupštini USK Sanil Hasić koji je zajedno sa poslanikom Mladenom Lonićem i zastupnicom u Parlamentu FBiH Azrom Hadžić Bećirspahić zaslužan za osiguranje većine potrebnih sredstava.

Potpuna rekonstrukcija krova, zamjena stolarije, sanacija zidova, stropova i podova, fasada, elektroinstalacije kao i instalacije vodovoda i kanalizacije, te vanjsko uređenje sa asfaltiranjem pristupnih površina radovi su koji su povjereni domaćoj firmi „Lilo-gradnja“ i koji se, na zadovoljstvo više od četiri hiljade mještana, završavaju za nekoliko dana.

Sanacija Doma kulture, kako kaže predsjednik MZ Almir Hodžić, od iznimnog je značaja za društveni život u Jezerskom.

„Mnogo toga će u budućnosti biti vezano za Dom kulture, bilo da je riječ o radu mjesne zajednice, radu udruženja, neformalnih grupa građana. I tu nije kraj ovoj pozitivnoj priči, treba istaći da su svi relevantni politički faktori dali svoj doprinos u obnovi što bi moglo poslužiti kao model za rješavanje ostalih gorućih problema naših građana“, naglašava predsjednik Hodžić.

Projekt sanacije Doma kulture urađen je 2011. godine. Sve do 2016. se čekalo na prva sredstva. Većinu je, 84.000 maraka, iz sredstava dobiti „Unsko-sanskih šuma“ izdvojeno je zaslugom poslanika u Skupštini USK Sanila Hasića i Mladena Lonića i zastupnice u Parlamentu FBiH Azre Hadžić Bećirspahić, dok je Općina Bosanska Krupa iz svog budžeta osigurala 30.000 KM.

„Dugo smo čekali na ovo, ali evo uspjeli smo osigurati sredstva i urediti prostor Doma kulture. Jezerski sada ima objekt kakav zaslužuje. Mjesna zajednica će imati prostor, dobre uslove za rad, mladi, žene okupljene u udruženju „Vakat“, KUD „Jezerski“ će imati gdje vježbati i družiti se. Svi će imati koristi i svi mogu biti zadovoljni“, ističe načelnik Halitović i obećava da će u narednoj godini obezbijediti sredstva i za ugradnju centralnog grijanja.

U narednih nekoliko dana okončat će se svi predviđeni radovi, očistiti i urediti te u skladu sa mogućnostima opremiti prostorije nakon čega će biti upriličen svečani otvor.