Saopćenje za javnost

Uvaženi sugrađani, dragi moji Krupljani,
lokalni izbori su završeni i još uvijek se čekaju njihovi zvanični rezultati, međutim evidentno je da ću ja i naredne četiri godine biti vaš legitimni predstavnik. Ovu priliku koristim da se najsrdačnije zahvalim svim građanima koji su iskoristili svoje pravo, u isto vrijeme ispoštovali građansku dužnost te izašli na glasanje, a posebno onima koji su svoje povjerenje ukazali upravo meni. Hvala vam što ste mi dali još jednu priliku da vodim općinu i realizujem kako započete tako i zamišljene projekte u svrhu prosperiteta i napretka naše lokalne zajednice.

Bez obzira na sve, pa i na opredjeljenost, naglašavam da ću i naredne četiri godine, baš kao i prethodnih osam, biti načelnik svih građana i da ću raditi u interesu sve i jednog Krupljanina.

Moja predizborna kampanja je dokaz da se za glas naroda, što je i imperativ demokratije i poštovanja, čovjek može izboriti na osnovu rada i zalaganja, kvalitetnog programa, bez omalovažavanja, minimiziranja i iznošenja neistina.

Ponosan sam što sam pojedincima ukazao da najmoćniji alat političke kampanje nije lažno predstavljanje, podsmijavanje i iznošenje neistina na društvenim mrežama. I valjda će im to ovaj put biti lekcija.

Kroz svoju kampanju govorio sam o tome šta je proteklih godina urađeno, kao i o tome šta ću činiti ukoliko ostanem na čelu općine, i hvala Bogu, imao sam o čemu. Kao ozbiljan i ambiciozan čovjek pa onda i političar, iako se tako nikad nemam želju i potrebu nazvati, kreirao sam i građanima ponudio plan djelovanja nazvan “Program 8+” i u njemu posve jasno i konkretno prikao trasu puta kojim želim da idemo svi zajedno.

Dragi sugrađani, u realizaciji mnoštva planiranih projekata, među kojima je i razvoj i unapređenje poslovnih zona, podrška izgradnji farme Pučenik, izgradnja kanalizacionog sistema, izgradnja kružnog toka kod autobusne stanice i na raskrnici za Bihać, Bosanski Novi i Sanski Most pa i ostale putne komunikacije, zatim završetak vodovoda odnosno sekundarnih mreža, izgradnja i adaptacija školskih objekata, dječijih igrališta, uređenja parkova, turističkih destinacija itd., očekujem upravo vašu podršku jer je ona uz podršku vijećnika, viših nivoa vlasti i partnerkih organizacija zaista neophodna.

Ovu priliku koristim i da svim kandidatima za listu Općinskog vijeća Bosanska Krupa koji su dobili potrebne glasove i izborili se za jednu od 25 pozicija čestitam i pozovem na bezuslovnu saradnju kako bismo bili u mogućnosti efikasno i pravovremeno donositi najbolje odluke.

Sugrađani, budući vijećnici, okupimo se oko zajedničkog programa i nastavimo svi zajedno, opravdajmo očekivanja, pokažimo da Bosanska Krupa nije bez razloga jedna od rijetkih općina sa certifikatom za povoljno poslovno okruženje, da je općina koja može i zna privući investitore koji će zapošljavati naše ljude, da je Bosanska Krupa mjesto u kojem možemo sretno i zadovoljno živjeti.