Umjesto vatrometa paketići za djecu iz socijalno ugroženih porodica

Vrijeme je praznika i darivanja. Zbog toga su svake godine pa i ove najsretnija djeca. Novogodišnji paketić, ispunjen slatkišima i igračkama, izmami osmijeh na lice svakog mališana.
Razlog je to što Općina Bosanska Krupa u saradnji sa domaćim privrednicima, dugi niz godina već obezbjeđuje paketiće koje Djeda Mraz uz dobre želje poklanja posljednjeg decembarskog dana na gradskom trgu.
Ove godine, za razliku od ranije, na inicijativu načelnika Armina Halitovića, sredstvima namijenjenim za vatromet u novogodišnjoj noći, osigurani su dodatni paketići za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Ti su paketići danas i podijeljeni u prostorijama Centra za socijalni rad.

„Svako dijete treba biti obradovano. Meni je žao što nismo u mogućnosti osigurati paketiće za svu djecu, ali uz pomoć Centra za socijalni rad odabrali smo trideset da kažem najprioritetnijih. Isto ćemo, nadam se u većoj mjeri, raditi i narednih godina. Tako će većina doći na red“, ističe načelnik Armin Halitović.

Načelnik podsjeća da je u subotu na pješačkoj zoni u 14.00 sati zabava za najmlađe Krupljane i iste poziva da dođu u što većem broju kako bi se družili s Djeda Mrazom, zabavili i uživali u novogodišnjoj atmosferi.