USKORO SPREMNA ZA NOVE INVESTITORE: U Poslovnoj zoni „Vatreni mlin“ počinje izgradnja saobraćajnice i komunalne infrastrukture

Poslovna zona „Vatreni mlin“ u Bosanskoj Krupi uskoro će imati izgrađenu internu saobraćajnicu i komunalnu infrastrukturu. Radove za prve dvije faze vrijedne skoro 210 hiljada KM, ključne za pristup i opremanje slobodnih parcela, ugovorili su danas načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor firme KOV-GRAD iz Bužima Safet Kovačević.

Nakon uspostave zone, rušenja i uklanjanja starih objekata, izrade regulacionog plana i projektno-tehničke dokumentacije za infrastrukturu, došla je na red izgradnja interne saobraćajnice i komunalne infrastrukture što je jedan od ključnih koraka do novih, dovoljno velikih i kompaktnih parcela u Bosanskoj Krupi koje će se ponuditi zainteresiranim investitorima.

„Došlo je vrijeme da se intenziviraju radovi i na izgradnji ove poslovne zone, što je zaista i neophodno ukoliko želimo biti spremni dočekati nove investicije. Poznato je da na „Pilani“ više nema parcele koju bismo u tu svrhu mogli iskoristiti. To su uvidjeli i u MEG projektu i opet nam pružili finansijsku podršku na čemu im se zahvaljujem. Kao i svaki put do sada opravdat ćemo očekivanja prvo donatora a kasnije vjerujem i privrednika“, kaže načelnik Halitović.

Sredstvima Općine Bosanska Krupa (143.208,58 KM) i Razvojnog programa ujedinjenih nacija (66.644,00 KM) izgradit će se dio interne saobraćajnice u dužini od 193 m, vodovod u dužini od 219 m, zatim 242 m oborinske kanalizacije i 324 m fekalne kanalizacije. Dakle, sada će se raditi dvije faze, ali su tehnički nezavisne od ostalih jer će njihovim završetkom biti omogućen pristup svim parcelama i sve parcele će biti opremljene potrebnim komunalnim instalacijama.

Ovo su aktivnosti koje se provode u okviru MEG projekta i nisu prve ovakve vrste. Podsjetimo da je u prošloj godini dovršena i interna saobraćajnica u Poslovnoj zoni „Pilana“. Više od 200 hiljada KM za 408 m u istom omjeru obezbijedili su također Općina Bosanska Krupa i Vlada Švicarske.