Bosanska Krupa dobija svoj advent: „Zimska priča 2019“ od 25. do 31. decembra na šetalištu u Patriotskoj ligi

Općina Bosanska Krupa u saradnji sa Centrom za kulturu, udruženjima i pojedincima iz lokalne zajednice, od 25. do 31. decembra na šetalištu u ulici Patriotske lige, organizuje novogodišnju manifestaciju „Zimska priča 2019“. Bit će ispunjena sadržajem poput muzičkih koncerata, aktivnostima za djecu, degustacijom jela i pića, druženjem i zabavom.

Opširnije

Novoosnovano društvo DVD „Jezerski“ u posjeti načelniku Arminu Halitoviću

Prošle sedmice je na inicijativu grupe mještana u Jezerskom održana osnivačka skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Jezerski“. Izabrano je radno predsjedništvo, usvojeni osnivački akt, statut i poslovnik, a imenovani su i organi društva. Preostala je još registracija kod nadležnog Ministarstva pravosuđa i uprave USK. Prije toga članovi su posjetili načelnika Općine Bosanska Krupa kako bi razgovarali o radu, planovima, eventualnoj podršci organa uprave, prvenstveno u obezbjeđenju prostorija gdje će biti smješteni.

Opširnije

USKORO SPREMNA ZA NOVE INVESTITORE: U Poslovnoj zoni „Vatreni mlin“ počinje izgradnja saobraćajnice i komunalne infrastrukture

Poslovna zona „Vatreni mlin“ u Bosanskoj Krupi uskoro će imati izgrađenu internu saobraćajnicu i komunalnu infrastrukturu. Radove za prve dvije faze vrijedne skoro 210 hiljada KM, ključne za pristup i opremanje slobodnih parcela, ugovorili su danas načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor firme KOV-GRAD iz Bužima Safet Kovačević.

Opširnije

Učenici iz Drenove Glavice, Egeljića i Kutanje od danas imaju redovan i siguran prevoz

Dvadeset troje učenika iz Drenove Glavice, Egeljića i Kutanje od danas, zahvaljujući Općini Bosanska Krupa, imaju prevoz do škole i od škole. Načelnik Armin Halitović preuzeo je na sebe obavezu i sa „Putnik prevozom“ potpisao ugovor do kraja godine. Svi se nadaju da će u međuvremenu prevoz na ovoj relaciji odobriti i finansirati nadležno Ministarstvo za obrazovanje USK, te prekinuti agoniju djece i roditelja koja traje već godinama.

Opširnije