46. Una regata od 25. do 28. jula: Na završnici u Bosanskoj Krupi koncert će održati Hari Mata Hari, Bihać pregovara sa Dubiozom kolektiv

Internacionalna Una regata, 46. po redu, ove godine će biti održana od 25. do 28. jula. Kao i do sada bit će podijeljena u tri etape: od Martin Broda do Štrbačkog buka, zatim od Štrbačkog buka do Bihaća te od Bihaća do Bosanske Krupe. Ni iznos kotizacije za učesnike se neće mijenjati, za one koji veslaju sve tri etape iznosit će 40 KM i upravo za te učesnike, što je novost ove godine, predviđena je igra sa bogatim nagradnim fondom. U Bosanskoj Krupi na završnici manifestacije koncert će održati Hari Mata Hari, a što se tiče zabavnog programa u Bihaću u toku su pregovori sa grupom Dubioza kolektiv.

Read more

Povećanje konkurentnosti radne snage u Bosanskoj Krupi: Potpisan ugovor za nabavku i montažu opreme za obuku zavarivača

Između načelnika Općine Bosanska Krupa i predstavnika firme „AX SOLING“ iz Gruda potpisan je ugovor za nabavku i montažu opreme za obuku zavarivača, odnosno programa koji s ciljem povećanja konkurentnosti radne snage provodi Općina Bosanska Krupa sa partnerima: PLOD Centar iz Bihaća, MSŠ Safet Krupić, Služba za zapošljavanje USK – Biro rada Bosanska Krupa i pet bosanskokrupskih firmi iz metalnog sektora. Ovaj se projekt realizira u okviru krovnog projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini” kojeg finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Read more

Saopćenje načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića

Poslije jedne bezobzirne i prljave predkampanje koju najviše putem društvenih mreža, kvazi portala, poslušnih medija, a u posljednje vrijeme i uz suport kantonalne televizije vodi jedno iščašeno krilo SDA, predvođeno čovjekom, koji ni sam ne zna na koju bi stranu okrenuo, da sebi i u slijedeće četiri godine obezbjedi barem dio budžetskih privilegija, koje koristi u ovom promašenom mandatu. Imam potrebu da vam se obratim i sa nekoliko primjera razobličim njihovu propagandu koja je ipak daleko od prave političke kampanje i borbe za svoje stavove.

Read more

Obavijest za poljoprivredne proizvođače

OBAVJEŠTAVAJU SE POLJOPRIVREDNI PROIZVOĐAČI KOJI SU REGISTRIRALI SVOJE GAZDINSTVO DA SU U OBAVEZI PRIJAVITI PROMJENE NA ISTOM DO 31. 3. 2018. GODINE A NA OSNOVU ČLANA 14. ODLUKE O HARMONIZIRANIM REGISTRIMA POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA I REGISTRIMA KLIJENATA („SLUŽBENE NOVINE FBiH “, BROJ: 42/08).

PROMJENE KOJE STE U OBAVEZI PRIJAVITI ODNOSE SE NA SLIJEDEĆE:

– POLJOPRIVREDNE KULTURE NA POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU, A KOJE SE ODNOSE NA TRENUTNO STANJE TE PLAN SJETVE ILI SADNJE U TEKUĆOJ GODINI,
– TRENUTNO STANJE I PROMJENA VRSTE I BROJNOG STANJA STOKE,
– PROMJENU ZEMLJIŠNOG POSJEDA I OSNOVE KORIŠTENJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA (KATASTARSKA VELIČINA; KATASTARSKA KULTURA; VLASNIŠTVO ILI ZAKUP),
– PROMJENU NOSIOCA PORODIČNOG POLJOPRIVREDNOG GAZDINSTVA I NOSIOCA OBRTA (OVLAŠTENO LICE),
– PROMJENU ČLANOVA POLJOPRIVREDNOG GAZDINSTVA,
– PROMJENU BROJA TELEFONA I PROMJENU BANKE.

ZAHTJEV ZA PROMJENU PODATAKA U REGISTRU POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA I REGISTRU KLIJENATA PODNOSI SE SLUŽBI ZA OBRT, POLJOPRIVREDU I PODUZETNIŠTVO OPĆINE BOSANSKA KRUPA.

Čestitka načelnika Armina Halitovića povodom pravoslavnog Božića

Pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti, posebno svojim sugrađanima, u ime organa uprave i u svoje ime, upućujem iskrene čestitke u povodu nastupajućeg Božića sa željom da ovaj najznačajniji i najradosniji kršćanski blagdan provedu u dobrom zdravlju, sreći i veselju u krugu svoje porodice.

Želim da poruke ljubavi i uzajamnog poštovanja koje nosi Božić u potpunosti ispune vaše domove i budu nadahnuće za dalje. Nadam se da ćete i ovaj najradosniji praznik dočekati i provesti u duhu mira i tolerancije.
Neka vam Božić i božićni dani budu smiraj ličnog zadovoljstva, životnog uspjeha i porodičnog zajedništva. Svako dobro u 2018. godini.