OŠCZ Bosanska Krupa: Ostvaren veliki broj kontakata sa srodnikom novozaraženog, neophodan pojačan oprez

U Bosanskoj Krupi je jučer potvrđen još jedan slučaj koronavirusa, drugi od početka pandemije. U samoizolaciji se trenutno nalaze 144 osobe od kojih je testirano 12. U toku je testiranje još 5 osoba koje su imale direktan kontakt sa zaraženim ili njegovim srodnicima. Rezultati svih tih testova očekuju se danas i sutra.

O problemu velikog broja kontakata za novozaraženom osobom ili njegovim srodnicima, kao i aktivnostima s ciljem prevencije i sprečavanja širenja virusa, danas je razgovarano na još jednoj sjednici Općinskog štaba civilne zaštite Bosanska Krupa (OŠCZ).

Opširnije

Obavijest dezinfekciji gradskih ulica

Obavještavaju se pravna i fizička lica u Bosanskoj Krupi da će se, u skladu sa Odlukom o proglašenju stanja nesreće uzrokovano pojavom koronavirusa, a u svrhu zaštite od širenja zaraze, od 2. 4. 2020. godine (četvrtak), svaki dan od 20.00 sati, vršiti dezinfekcija gradskih ulica.
Kako bi se dezinfekcija izvršila što brže i kvalitetnije, građani Bosanske Krupe su u narednim danima (dok traje dezinfekcija) dužni izbjegavati parkiranje motornih vozila na javnoj površini od 20.00 sati.

Opširnije

Domu zdravlja Bosanska Krupa još 10 hiljada KM za opremanje izolatorija

Općinski štab civilne zaštite (OŠCZ) danas je održao još jednu sjednicu na kojoj je donio dvije nove naredbe. Odnose se na formiranje izolatorija za osobe koje dolaze iz drugih zemalja u Bosansku Krupu i postavljanje šatora ispred Doma zdravlja za trijažni punkt. OŠCZ danas je na prijedlog komandanta Armina Halitovića donio odluku da se Domu zdravlja doznači još 10 hiljada KM za opremanje izolatorija za eventualne pacijente pozitivne na koronavirus.

Opširnije