JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM LICIMA KOJI SE NALAZE NA EVIDENCIJI SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE UNSKO – SANSKOG KANTONA, ZA PRIJAVU UČEŠĆA U BESPLATNOM PROGRAMU STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA, ZANIMANJE ZAVARIVAČ

U okviru krovnog projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“, financiranog od strane EU, koji provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), a u sklopu projekta „Povećanje konkurentnosti radne snage na prostoru općine Bosanska Krupa“ koji implementira Općina Bosanska Krupa sa partnerima s ciljem jačanja konkurentnosti radne snage na području općine Bosanska Krupa, te kreiranje adekvatnog stručnog kadra i njegovog zapošljavanja (76 osoba) u skladu sa potrebama poslodavaca, Općina Bosanska Krupa, raspisuje:

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM LICIMA KOJI SE NALAZE NA EVIDENCIJI SLUŽBE ZA ZAPOŠLJAVANJE UNSKO – SANSKOG KANTONA, ZA PRIJAVU UČEŠĆA U BESPLATNOM PROGRAMU STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA, ZANIMANJE ZAVARIVAČ

Opširnije

Čestitka povodom 17. septembra – Dana općine Bosanska Krupa

Drage sugrađanke i sugrađani,
povodom 17. septembra – Dana općine, odnosno 23. godišnjice slobode u našoj Bosanskoj Krupi, u svoje i u ime uposlenika u Jedinstvenom općinskom organu uprave, upućujem vam najiskrenije čestitke.

Uz čestitke i riječi zahvalnosti, naročito našim borcima i starješinama, našoj 511. slavnoj bbr., 505. viteškoj, 503. slavnoj i pripadnicima MUP-a koji su zaslužni što smo danas ovdje gdje pripadamo i što imamo priliku graditi uslove za ugodan i dostojanstven život.

Nikad ne zaboravimo njihov nemjerljiv značaj, naročito poginule borce i šehide koji su za dobrobit naše općine, ali i cijele Bosne i Hercegovine dali svoj život. Njih se trebamo s poštovanjem i ljubavlju sjećati svaki dan.

Koristim priliku da vas, dragi građani, pozovem u zajedničku borbu za još bolju i ljepšu Bosansku Krupu, da zajedno jačamo njen prosperitet i stabilnost.

Živi i zdravi bili. Svako dobro!

OPĆINSKI NAČELNIK
Armin Halitović

Septembarski dani slobode: Održana izložba likovnih djela akademskog slikara Husnije Topića

U sklopu „Septembarskih dana slobode“ postavljena je i izložba akademskog slikara Husnije Topića iz Cazina. Po prvi put u Bosanskoj Krupi izložba je postavljena na Starom gradu Pset, a svojom je životopisnošću oduševila sve posjetioce.

„Mnogo je čitao, proučavao, što radi i danas, da bi umjetničkom slikom prikazao epske junake Krajine i uopće BiH, junakinje i ljepotice poput Ajke, šantićeve Emine gdje je napravio cijeli ciklus, dakle čovjek živi u slici, u ljepotama Krajine, na svoj način prikazujući junake ovog kraja. Izložbom na otvorenom Husnija je želio da se približi ljubiteljima umjetnosti, ali i onima kojima je danas teško da posjete galeriju, da posjete predstave“, kazao je promotor Nedžib Vučelj.

Opširnije

Održana pokazna vježba udruženih vatrogasno-spasilačkih snaga u Bosanskoj Krupi

U okviru programa „Septembarski dani slobode“ kojom Općina Bosanska Krupa obilježava dvadeset treću godišnjicu oslobođenja i Dan općine, danas je u krugu Opće gimnazije „Bosanska Krupa“ izvedena pokazna vježba evakuacije i spasavanja učenika i zaposlenika, te gašenje isceniranog požara na ovom objektu, a potom na Uni u centru grada vježba spasavanja na vodi i pod vodom.

Opširnije

Povodom Dana općine Bosanska Krupa: Koncert Enesa Begovića u subotu od 20 sati

Sedamnaestog septembra se navršava 23. godina od kada su borci i starješine 511. slavne, 505. viteške i 503. slavne u sadejstvu sa drugim jedinicama 5. korpusa oslobodile Bosansku Krupu. Taj se datum svake godine obilježava prigodnim tradicionalnim, sportskim i kulturnim manifestacijama.

Centralni dio obilježavanja ove je godine na Trgu Alije Izetbegovića u 20.00 sati kada će koncert za sve Krupljane i njihove goste održati popularni bh. izvođač narodne muzike Enes Begović.

Opširnije

Čestitka povodom Nove hidžretske godine

Povodom Nove hidžretske 1440. godine svim muslimanima, posebno svojim sugrađanima, u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa i svoje ime upućujem najiskrenije čestitke.
Želim da Vam predstojeća godina donese blagostanje, radost, napredak i zdravlje, ali da ih sa svojim najdražima u sreći i rahatluku dočekate još mnogo.

OPĆINSKI NAČELNIK
Armin Halitović