Javni oglas za prijem namještenika na neodređeno vrijeme u Jedinstveni općinski organ uprave općine Bosanska Krupa

Na osnovu člana 72. i 73. Zakona o državnoj službi u Unsko-sanskom kantonu (“Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona”, broj 14/17 i 15/20) i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta („Službeni glasnik općine Bosanska Krupa“ broj: 1/18, 6/18, 10/18, 6/19, 9/19, 2/20 i 7/20) Općinski načelnik općine Bosanska Krupa,  obajvljuje:

JAVNI OGLAS
za prijem namještenika na neodređeno vrijeme
u Jedinstveni općinski organ uprave općine Bosanska Krupa

I. NAZIV RADNOG MJESTA I BROJ IZVRŠILACA:

01. Služba za finansije
Viši referent za obračun plaća i naknada………………………. – 1 (jedan) izvršilac

02. Služba za civilnu, protupožarnu zaštitu i zajedničke poslove
Pomoćni radnik……………………………………………………….. – 1 (jedan) izvršilac

Opširnije

OBAVIJEST ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE

Na osnovu Zakona o novčanim podrškama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji na Unsko-sanskom kantonu („Službeni glasnik“ broj: 7/08, član 7, stav 6), klijenti koji proizvode svježe kravlje mlijeko, za ostvarivanje prava na novčanu podršku, dužni su dostaviti dokaze o izmirenim poreznim obavezama za prethodnu godinu i to:

– Uvjerenje iz Porezne uprave (fizička i pravna lica)
– Uvjerenje iz Uprave za indirektno oporezivanje (pravna i fizička lica u sistemu PDV-a)

Uvjerenja se do 1. 3. 2021. godine dostavljaju općinskoj Službi za obrt, poljoprivredu i poduzetništvo koja će ista proslijediti Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK.

Za proizvođače mlijeka koji ne dostave navedene dokumente ne snosimo odgovornost u slučaju neostvarivanja prava na kantonalne novčane podrške za sufinansiranje laboratorijskih pretraga mlijeka i nabavke goriva za proljetnu sjetvu u 2021. godini.

Nova prilika za dobijanje bespovratnih sredstava iz Challenge fonda

Privredni subjekti sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske po šesti put mogu aplicirati za bespovratna sredstva iz Challenge fonda. Javni poziv otvoren je do 12. februara/veljače 2021. do 16:00 sati.
Raspoloživi fond za ovaj poziv je oko 420.000,00 EUR. Sredstva su namijenjena privrednim subjektima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH.

Opširnije

Načelnik Armin Halitović: Status grada će nam donijeti mnoge beneficije, spremni smo opravdati titulu

Vlada FBiH je na jučer održanoj sjednici prihvatila inicijativu za izradu i donošenje Zakona o Gradu Bosanska Krupa. Predstavnici ove lokalne zajednice vijest su primili sa oduševljenjem uvjereni da će im status grada u budućnosti donijeti mnoge beneficije.

U obrazloženju inicijative između ostalog je navedeno da Općina Bosanska Krupa ima bogato kulturno­historijsko i prirodno naslijeđe, te da je njeno područje bilo naseljeno još u prahistoriji.

Opširnije

Konkursa za program “Fondacija našeg kraja”

Trag fondacija uz podršku Porticus fondacije i u partnerstvu sa Fondacijom tuzlanske zajednice, Fondacijom Mozaik, Mrežom za izgradnju mira i Fondacijom Hastor, je početkom decembra pokrenula program i konkurs „FONDACIJA NAŠEG KRAJA – ZAJEDNICA SE PITA!” sa ciljem da podstakne osnivanje lokalnih fondacija u Bosni i Hercegovini.

Konkurs “Fondacija našeg kraja” osmišljen je kao inkubator za lokalne fondacije, koji će vam pružiti informacije, mentorstvo, poznanstva, a nakon samostalno prikupljenog prvog fonda, i dodatna finansijska sredstva potrebna za osnivanje i dugoročnu podršku inicijativama vašeg kraja.

Opširnije na ovom linku.

 

 

Općina Bosanska Krupa objavila konkurs za izradu idejnog rješenja uređenja javnih površina u ulici 511. slavne bbr. i Trga Alije Izetbegovića

Općina Bosanska Krupa je objavila konkurs za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog i pejzažnog rješenja uređenja javnih površina u ulici 511. slavne brdske brigade i Trga Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi. Za autore tri najbolja rada, koje će ocjenjivati i vrednovati stručna komisija, predviđene su novčane nagrade u iznosima od 2.000, 1.200 i 800 KM.

Konkurs je objavljen kako bi se došlo do najkvalitetnijeg idejnog rješenja koje će u prostornom, ambijentalnom, vizuelnom i funkcionalnom smislu stvoriti ugodan prostor za sve korisnike.

Opširnije

80 hiljada KM za izgradnju Centra za upravljanje otpadom od Fonda za zaštitu okoliša

Općina Bosanska Krupa je putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša FBiH, za izgradnju Centra za upravljanje otpadom na deponiji Meždre – Vlaški Do, osigurala 80 hiljada KM. Sredstvima će se unaprijediti tehnička opremljenost odlagališta, stvoriti uslovi za priključenje i snabdijevanje električnom energijom koja je neophodna za funkcionalnost cestovne mosne vage postavljene na ulazu odlagališta.

Opširnije

NACRT PRAVILNIKA O ORGANIZOVANJU I IZVOĐENJU PRAKTIČNE NASTAVE U ŠKOLAMA SREDNJEG STRUČNOG OBRAZOVANJA I KOD POSLOVNIH SUBJEKATA

Predstavnici Ministarstva se stavljaju na raspolaganje ukoliko je potrebno da se održe i dodatni sastanci u vezi sa nacrtom predmetnog pravilnika, također primjedbe možete dostaviti i pisano na e-mail Ministarstva : obrazovanje.usk@gmail.com, kao i vaša pitanja.
Primjedbe na nacrt Pravilnika očekujemo do 15. januara 2021. godine, te ukoliko ne bude primjedbi na nacrt Pravilnika, isti će biti upućen u dalju proceduru.

Pravilnik o prakticnoj nastavi

Božićna čestitka

Dragi sugrađani i prijatelji,
neka vam božićni blagdani proteknu u znaku mira i ljubavi, te međusobnog praštanja i povjerenja.
U lično ime i u ime svojih saradnika sretan i blagoslovljen Božić želim svim vjernicima pravoslavcima, prije svega svojim Krupljankama i Krupljanima. Neka vas sreća prati.

MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI!

 

OPĆINSKI NAČELNIK
Armin Halitović