Čestitka povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca/studenata

Svim srednjoškolcima i studentima sa područja općine Bosanska Krupa, ali i svim ostalim mladim ljudima koji su u potrazi za znanjem, u povodu 17. novembra – Međunarodnog dana srednjoškolaca i studenata, upućujem najiskrenije čestitke.

I danas je prilika da se istakne činjenica kako je obrazovanje jedna od najvažnijih pretpostavki za razvoj i napredak svakog društva, te da je potrebno učiniti sve moguće napore da se za njegov nesmetan proces osiguraju svi potrebni uslovi, svakom djetetu, svakom mladom čovjeku.
Dragi učenici i studenti, želim da budete marljivi, željni znanja i postignuća, radoznali, kreativni, odlučni u namjeri da se znanjem borite protiv svih pošasti današnjeg društva. Vjerujem u vas, u vašu mladost i želju za obrazovanjem kao pokretače boljih ideja i rješenja.

OPĆINSKI NAČELNIK
Armin Halitović

POZIV ZA GRUPE ŽENA SA SELA ZA PRIJAVU NA TAKMIČENJE: „NAJBOLJI POSLOVNI PLAN ZA RAZVOJ ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA U RURALNIM PODRUČJIMA“

Magazin za poljoprivredu i ruralni razvoj „Agro Planeta“ i Mikrokreditna organizacija Partner, poziva udružene žene sa sela, koje zajedno rade ili žele da rade u budućnosti, da prijave i kandiduju svoje poslovne ideje za učestvovanje na takmičenju „Najbolji poslovni plan za razvoj ženskog preduzetništva u ruralnim područjima“. Cilj takmičenja je podržati inovativne i razvojne ženske inicijative koje jačaju ruralnu ekonomiju, a samim tim doprinose zapošljavanju u ruralnim područjima.

Read more

Kolegij načelnika i gradonačelnika USK uputio primjedbe na podzakonske akte Zakona o državnoj službi USK

Danas je u Bosanskoj Krupi održan Kolegij načelnika i gradonačelnika USK. Na sastanku kojem su prisustovali načelnici Bosanske Krupe, Bužima, Bosanskog Petrovca i Ključa i gradonačelnici Bihaća i Cazina razgovarano je aktuelnim problemima s kojima se susreću ove lokalne zajednice, ali je fokus bio na podzakonskim aktima Zakona o državnoj službi USK.

Read more

Premijerno u Bosanskoj Krupi: Film „Una – The One“ 24. novembra u Domu kulture

U Bosanskoj Krupi se 24. novembra ove godine s početkom u 18:30 sati premijerno prikazuje film „Una – The One“ – jedinstvena priča stranih i domaćih ribolovaca o iznimnim ljepotama Une i važnosti očuvanja tog prirodnog blaga.
Film „Una – The One” je dio velikog projekta „Save the blue heart of Europe” koji se bavi zaštitom rijeka Balkana koje su više nego ugrožene pred najezdom energetskih lobija, koji naše rijeke žele iskoristiti za privatni profit a u isto vrijeme trajno im promijeniti strukturu, floru i faunu.

Read more

Veliki Dubovik, Arapuša i Mahmić Selo novčano nagrađeni kroz projekt „Kompostiranje bio-otpada na području USK – 2017“

Kroz projekt „Kompostiranje bio-otpada na području USK – 2017“ kojeg petu godinu zaredom provodi Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona novčano su nagrađene po tri mjesne zajednice iz svake lokalne zajednice u kantonu.

Najbolje u selektiranju otpada korištenjem kompostana i podizanju ekološke svijesti građana iz Bosanske Kupe su Veliki Dubovik (prvo mjesto), Arapuša (drugo mjesto) i Mahmić Selo (treće mjesto) koje su dobile 2.000, 1.500 i 1.000 KM. U projektu je ove godine učestvovalo i nagradu osvojilo i JKP „10. Juli“.

Read more

Presijecanjem vrpce svečano otvoren put Priki potok – Konjodor

Put Priki potok – Konjodor, koji teritorijalno pripada i Bosanskoj Krupi i Bužimu, danas je presijecanjem vrpce uz prisustvo federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića, premijera USK Huseina Rošića, načelnika Bosanske Krupe i Bužima Armina Halitovića i Zikrije Durakovića, drugih predstavnika vlasti, te brojnih mještana, svečano otvoren i pušten u saobraćaj.

Read more

Poziv

S ciljem umrežavanja i razmjene iskustava poduzetnica u općinama Grahovo, Bosanska Krupa i Cazin, Udruženje poslovnih žena u BiH organizuje
Okrugli sto “Iskustva i prakse lokalnih zajednica u podsticanju poduzetništva žena” dana 13.01.2017.godine sa početkom u 11,30 sati u Hotelu Stari grad u Bosanskoj Krupi.
Na okruglom stolu će biti prezentirani dostupni programi i mjere,prijedlozi potrebnih usluga, programa i mjera za otklanjanje prepreka, kao i ideja za unapređenje sveobuhvatne podrške za razvoj i podsticaj ženskog poduzetništva.

Pozivaju se sve sadašnje i buduće poduzetnice, predstavnice udruženja, kao i sve druge zainteresirane sugrađanke da uzmu aktivno učešće na ovom Okruglom stolu.