Završeni radovi na rekonstrukciji puta Priki potok – Konjodor, danas svečano otvaranje uz prisustvo visokih zvanica

Završeni su radovi na rekonstrukciji puta Priki potok – Konjodor vrijedni više od 200 hiljada KM. Sredstva su osigurana preko projekta IFAD u kojem je jedan od partnera i Općina Bosanska Krupa. Svečanom otvaranju puta danas će prisustvovati predstavnici Vlade FBiH, Vlade USK, Općina Bosanska Krupa i Bužim, te predstavnici Sarajevske regionalne razvojne agencije (SERDA).

Put Priki potok – Konjodor u dužini od 1300 metara finansirale su općine kojima teritorijalno i pripada a to su Bosanska Krupa (786 m) i Bužim (518 m) uz sredstva koja su putem javnog poziva osigurana kod OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID) za financiranje Projekta razvoja ruralnog poduzetništva. Općina Bosanska Krupa izdvojila je 35.652 KM, Općina Bužim 24.370 KM, dok je kroz projekt IFAD obezbijeđeno 140.053 KM.

Podsjetimo, ugovor o rekontrukciji puta Priki-potok potpisan je u Sarajevu 5. oktobra između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića, načelnika Općine Bužim Zikrije Durakovića, direktora Ureda za koordinaciju projekta – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Halila Omanovića i direktora firme KOV-GRAD iz Bužima Safeta Kovačevića. Uz ovaj potpisan je i ugovor za rekonstrukciju puta Mustelji-Šabići vrijedan skoro 105 hiljada KM.