Bosanskokrupski “Zmajevi” u posjeti načelniku Arminu Halitoviću

Nogometna škola “Zmajevi” u Bosanskoj Krupi egzistira skoro tri godine i za to vrijeme postigla je zapažene rezultate, posebno u 2015. na regionalnim turnirima. U školi trenira blizu stotinu mališana, uzrasta do 14 godina. Većina njih danas je sa predsjednikom i trenerima posjetila načelnika Armina Halitovića kako bi ga upoznali o dosadašnjim rezultatima i zahvalili se za podršku.
“Za sada imamo kategorije 2005., 2006., 2007., 2008., i uključujemo kategoriju 2009. i 2010. dječaka polaznika nogometne škole. Kategorija 2004., pretpionirski sastav, već se takmiči za NK Bratstvo i oni su također ostvarili neke zapažene rezultate. Mislim da su trenutno 5. na tabeli u Kantonalnoj ligi”, kaže trener Avdo Mahić.

Što se tiče rezultata i uspjeha škole izdvojit ćemo treće mjesto na regionalnom turniru održanom u Prijedoru gdje su bosanskokrupski “Zmajevi” bili bolji od mališana iz Beograda, Novog Sada, Novog mesta, Banje Luke, preko 20 ekipa koje su uzele učešće, zatim četvrto mjesto na turniru održanom prošlog ljeta u Sloveniji, drugo mjesto na međunarodnom turniru u Zagrebu održanom u decembru i najbolji plasman, odnosno prvo mjesto na turniru održanom sredinom prošle godine u Jastrebarskom u Republici Hrvatskoj.

“Ono što želim istaći jeste da škola “Zmajevi” postoji tek neke 2.5 godine i da su do sada ostvarili zapažene rezultate. Ono što ohrabruje i raduje je da se oni zaista dobro nose sa školama nogometa iz velikih gradova sa dugom tradicijom. Škola nogometa može računati na podršku Općine Bosanska Krupa u svim svojim planovima”, ističe načelnik Armin Halitović.
Na naredno predstavljanje i takmičenje “Zmajevi” putuju sutra u Sarajevo gdje će se od 7. do 10. januara održati Balkanski kup. Svoje umijeće i spremnost mališani iz Bosanske Krupe pokazat će u utakmicama koje će igrati protiv vršnjaka iz BiH, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije i Crne Gore.
“U Sarajevo idemo sutra, vraćamo se za četiri dana, nadam se sa jednom od medalja. U školi treniramo, igramo fudbala, družimo se, malo se zezamo, uglavnom uživamo”, prenosi nam svoje utiske Omer Mahić, dječak u školi kojem su uzori baš kao i svim njegovim kolegama, bh. nogometni reprezentativci.

Predsjednik Nogometne škole “Zmajevi” Edin Nuhić načelniku je za svu dosadašnju podršku uručio zahvalnicu, a načelnik školi simboličan novčani iznos u vidu podrške za učešće na sarajevkom turniru.