Evropski pokret u BiH: Općina Bosanska Krupa top destinacija za investiranje, Armin Halitović načelnik decenije u FBiH

U prisustvu velikog broja zvanica iz političkog, kulturnog i sportskog života Bosne i Hercegovine u Čapljini je jučer povodom Dana Evrope, a u organizaciji Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini održana svečana akademija. Na akademiji su dodijeljena priznanja pojedincima i institucijama zaslužnim za promociju evropskih vrijednosti i nastojanja da BiH ubrzano krene putem evropskih integracija.

Među nosiocima priznanja za ostvarene uspjehe u razvoju lokalnih zajednica ove godine su načelnik Armin Halitović i Općina Bosanska Krupa. Općina Bosanska Krupa proglašena je top destinacijom za investiranje, a Armin Halitović načelnikom decenije u FBiH.

– Oba priznanja koja su otišla u Bosansku Krupu su dokaz da smo mi radili u dobrom pravcu kada je u pitanje stvaranje dobrog poslovnog okruženja. Ova a i ranija slična priznanja nama će biti stimulans da još više i još bolje radimo u interesu građana Bosanske Krupe. Nisu ovo moja lična priznanja, ona idu i svim radnicima organa uprave kao i općinskim vijećnicima koji su podržali sve ono što smo do sada radili – ističe načelnik Halitović.

evropokret16

Prema ocjeni i mišljenju Evropskog pokreta u BiH, zahvaljujući načelniku Arminu Halitoviću, Bosanska Krupa je postala općina u koju se sve više investira, u kojoj se otvaraju radna mjesta i gdje se brzo razvija industrijska proizvodnja.

Rezultati koje je postigla Bosanska Krupa, ali i druge nagrađene lokalne zajednice među kojima su Bihać i Cazin, kako je istaknuto na akademiji, dokaz su da smo ipak na dobrom putu ka evropskoj porodici na šta organizator i podstiče i usmjerava. Jedanaestoj dodjeli nagrada prisustvovali su gosti iz zemalja okruženja, među njima i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, zatim predstavnici svih nivoa vlasti države BiH, ministri, ambasadori, te brojni uspješni privrednici.