Maršem stazama 511. slavne bbr. i kulturno-zabavnim programom u ponedjeljak se obilježava 21. godišnjica oslobođenja Kobiljnjaka

Povodom 21. godišnjice oslobođenja Kobiljnjaka 23. maja (ponedjeljak) organizuje se niz aktivnosti kojima će se obilježiti ova velika pobjeda 511. slavne sa kojom je zapravo i počeo bosanskokrupski oslobodilački put.
Tim povodom 23. maja bit će upriličeno polaganje cvijeća na Centralno šehidsko spomen-obilježje, marš stazama 511. slavne bbr., prigodan kulturno-zabavni program na platou Kobiljnjaka, a za sve učesnike obilježavanja biće pripremljen vojnički grah i osvježenje.

Marš stazama 511. slavne – Kobiljnjak 2016 u 17,00 sati kreće ispred Centralnog šehidskog spomen-obilježja gdje će se pred duše poginulih boraca proučiti Fatiha i položiti cvijeće.
Na platou Kobiljnjaka u 18,45 sati bit će upriličena i prigodna obraćanja kao i kulturno-zabavni program. Za sve učesnike marša obezbijeđen je vojnički grah i osvježenje.

Pozivaju se svi učesnici bitke za Kobiljnjak, ostali pripadnici 511. slavne, porodice šehida i poginulih boraca, učenici osnovnih i srednjih škola, članovi sportskih kolektiva i drugih udruženja da učešćem u ovoj manifestaciji još jednom, na 21. godišnjicu velike pobjede boraca i starješina 511. slavne prilikom slamanja mostobrana Kobiljnjak, odaju dužno poštovanje oslobodiocima Bosanske Krupe i Bosne i Hercegovine.

Program obilježavanja, 23. 5. (ponedjeljak)

17:00 – Obilazak Centralnog spomen-obilježja i polazak marša “Kobiljnjak 2016”
18:30 – Dolazak učesnika marša na Kobiljnjak
18:45 – Obraćanje zvaničnika i prigodan kulturno-zabavni program
19:30 – Vojnički grah i osvježenje za učesnike marša