Načelnik Armin Halitović na druženju s bosanskokrupskim privrednicima

Danas je načelnik Armin Halitović upriličio druženje s privrednicima s područja općine Bosanska Krupa. Ovo je drugi put da načelnik organizuje druženje kako bi pružio priliku privrednicima da razmjene iskustva i na taj način rade na stvaranju ili jačanju poslovnih mehanizama. Na novogodišnjem druženju bilo je prisutno oko 50-ak predstavnika istaknutih firmi iz različitih oblasti, te predstavnika, za razvoj privrede, vrlo važnih institucija.

„Druženje s privrednicima je prilika da rezimiramo godinu koja je iza nas, da porazgovaramo o svim onim stvarima koje su bile dobre, a naročito o onima koje su bile loše a odnose se na lokalnu upravu u Bosanskoj Krupi. Mi se godinama trudimo da stvorimo što bolji poslovni ambijent i ovo je prilika da u ovom da kažem neformalnom razgovoru vidimo šta to još Općina Bosanska Krupa može uraditi za privrednike kako bi im olakšali poslovanje“, ističe načelnik Armin Halitović.
Uslovi za razvoj privrede, općenito na prostoru cijele BiH, i nisu na zadovoljavajućem nivou. Time se slažu i svi privrednici na današnjem druženju. Međutim, postoje dobri primjeri koji bi se mogli slijediti. Kako kažu, Bosanska Krupa je među njima, i pokušaj da se okupe svi privrednici te da se s njima razgovara o problemima dovoljan je pokazatelj da postoji sluh i podrška lokalne vlasti.
„Što se tiče Unsko-sanskog kantona vrlo je teška situacija, prisutna je veoma visoka nelikvidnost, nezaposlenost, unutarnji dugovi itd, ali što se tiče Bosanske Krupe ima puno dobrih primjera, dobre prakse i ulaganja, otvaranja novih radnih mjesta. Ovom prilikom čestitam načelniku Halitoviću na dosljednosti u provođenju određenih projekata, prije svega na industrijskoj zoni Pilana, naravno i grad puno ljepše izgleda i sve više liči na evropske gradove“, zaključuje predsjednik Privredne komore USK Ismet Pašalić.