Načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović potpisao ugovor za izgradnju vodovoda za podgrmečka naselja

U Općini Bosanska Krupa potpisan je još jedan ugovor za proširenje gradske vodovodne mreže za naselja Zalin, Podkreš i Gornji Petrovići.

Načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović potpisao je danas ugovor sa odabranim izvođačem radova za 8km dug vodovod za podgrmečka naselja Zalin, Podkreš i Gornji Petrovići. Završetkom ovog vodovoda, te u narednim danima stavljanjem u funkciju novoizgrađenog vodovoda do Velikog Radića, više od 95% stanovnika općine Bosanska Krupa imat će mogućnost da pije vodu iz sanitarno kontrolisanog vodocrpilišta Ada. Za ovaj projekat Vlada Unsko- sanskog kantona izdvojila je 60.000 KM dok je 100.000 KM, čekajući pomoć sa viših nivoa vlasti, ipak morala obezbijediti Općina Bosanska Krupa.

Vodovod će duž svoje trase kvalitetnom vodom snabdijevati veliki broj domaćinstava kojima je poljoprivreda, stočarstvo i povrtlarstvo osnovna djelatnost, pa se njegovom izgradnjom i stavljanjem u funkciju stvaraju i uslovi za otvaranje novih radnih mjesta i povećanje proizvodnje povrća, malina i uzgoj krupne stoke na ovdašnjim farmama.

Posao na ovom vodovodu dobila je tuzlanska firma „ ŠF Inženjering” koja se obavezala da će kompletan posao završiti za 90 radnih dana.