NAJAVA: Peta bosanskokrupska Čorbarijada 21. maja (subota)

Općina Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje ove godine organizuju 5. bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno druženje građana bosanskokrupske općine i njihovih gostiju.

Peta bosanskokrupska Čorbarijada održat će se u subotu, 21. 05. 2016. godine kod Šumarske kuće u Šujnovcu, a prema najavama očekuje se rekordan broj ekipa koje će se takmičiti u spravljanju najbolje čorbe.

Manifestacija počinje paljenjem vatri već od 8 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10 do 13 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene vrijedne nagrade a posebna priznanja dobit će najveselija, najstarija i najmlađa ekipa.

Za sve posjetioce obezbijeđena je gulaš čorba, te prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati uz Krupljanima dobro poznatog pjevača Emira Hasića.

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jedoobrazne majice. Pobjednike će odrediti stručni žiri. Ekipa pobjednika sa četvrte Čorbarijade može učestvovati samo van konkurencije.

U cilju smanjenja broja auta koja na izletištu uvijek naprave bespotrebnu gužvu, za sve zainteresirane građane ove godine će biti obezbijeđen i prevoz od 9 do 12 i od 14 do 16 sati. Kombi će voziti na relaciji Trg Alije Izetbegovića – skretanje za izletište Šujnovac iz ulice Sokak – Šumarska kuća.

Prijave ekipa se mogu izvršiti kod Refika Selimagića do 20. maja 2016. godine pozivom na broj 061/726-457 ili lično u ugostiteljskom objektu „Mon Ami“ u ulici 511. slavne bbr.

Rezervacija mjesta za prodaju osvježavajućih pića vrši se na isti način. Broj mjesta je ograničen pa će prednost imati oni koji se prvi prijave.

5. bosanskokrupska Čorbarijada, 21. maj 2016. godine od 8 sati. Dobro došli!