Objavljen javni poziv: Općina Bosanska Krupa i MEG projekt dodjeljuju 80 hiljada KM poticajnih sredstava privatnom sektoru

Općina Bosanska Krupa danas je objavila Javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava privatnom sektoru. Ukupni fond za poticaje iznosi 80.000 KM i zajednički ga obezbjeđuju Općina Bosanska Krupa i Projekt općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), kojeg podržava i finansira Vlada Švajcarske, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini – UNDP BiH.

Cilj Javnog poziva je poboljšanje poslovnog okruženja i povećanje konkurentnosti domaćih privrednika na tržištu što će doprinijeti i povećanju stope zaposlenosti i ekonomskom razvoju općine Bosanska Krupa.

Poticaji su namijenjeni pravnim licima koja se bave proizvodnom djelatnosti, kao i poslodavcima koji imaju registriran vezani obrt, posebni obrt, srodne djelatnosti ili tradicionalne i stare zanate, registrirane kao fizička lica koji su registrirani odnosno imaju sjedište na području općine Bosanska Krupa, pod uslovom da nisu bili korisnici poticajnih sredstava u okviru javnog poziva/MEG projekta iz 2018. i 2019. godine.

Poticaj se odobrava za tehnološko unapređenje i povećanje proizvodnih kapaciteta postojećih privrednih subjekata kroz nabavku novih mašina,opreme i/ili alata, uz obavezu učešća poslodavca minimalno 10% od ukupne vrijednosti projekta i zapošljavanja minimalno jednog nezaposlenog lica. Maksimalan iznos po aplikantu je 10.000 KM.

Javni poziv u kojem se nalaze svi detalje vezani za korisnike, namjenu, način podnošenja prijava, evaluaciju i odabir korisnika, kao i prijavni obrazac, dostupni su i na stranici Općine Bosanska Krupa pod ovim  linkom.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 14. septembar 2020. godine.