Objavljen Javni poziv za finansiranje najboljeg omladinskog start-up biznisa u Bosanskoj Krupi

Općina Bosanska Krupa danas je objavila drugi po redu javni poziv za finansiranje najboljih omladinskih start-up biznisa u Bosanskoj Krupi. U sklopu je to programa kojeg Općina Bosanska Krupa realizuje zajedno sa Institutom za razvoj mladih KULT.
Program za ciljeve ima poboljšanje i jačanje mehanizma podrške omladinskom preduzetništvu u lokalnim zajednicama, otvaranje novih radnih mjesta dodjeljivanjem finansijskih sredstava i pružanjem savjetodavne podrške mladim preduzetnicima pri pokretanju start-up biznisa, te omogućavanje volonterskog angažmana određenom broju mladih u svrhu ličnog usavršavanja.

Na javnom pozivu mogu učestvovati fizička lica, pojedinačno ili u grupi, koji se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao poduzetnici iako su to nekada bili. Prijave mogu podnijeti punoljetne osobe do 35 godina starosti, sa prebivalištem na području općine Bosanske Krupe, koje imaju interesantnu poslovnu ideju i žele je realizovati kroz započinjanje sopstvenog poslovnog poduhvata na području općine Bosanska Krupa.

Ideja koja se prijavljuje mora se obraditi kao biznis plan, ideje u svim djelatnostima osim trgovine i ugostiteljstva, izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode, pod uslovom da se realizuje na području općine Bosanska Krupa.
Općina Bosanska Krupa ove godine baš kao i u prethodnoj finansira dva start-up biznisa sa po 2.500,00 KM.
Prijem aplikacija vršit će se do 20. 4. 2016. godine. Uz javni poziv na web stranici Općine Bosanska Krupa objavljen je i prijavni obrazac, uputstvo za popunjavanje, primjer popunjenog obrasca, kao i kriteriji za ocjenu poslovnih planova.