Općina Bosanska Krupa partner Evropskom pokretu u kreiranju “Biznis lobija”

Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo jučer je posjetio Općinu Bosanska Krupa i načelniku Arminu Halitoviću prezentirao projekt „Stvaranje biznis lobija u BiH“ čiji je cilj okupljanje i partnersko udruživanje naprednih lokalnih zajednica i uspješnih domaćih kompanija u poslovni lobi koji će stvarati bolju poslovnu klimu u Bosni i Hercegovini i regionu.
“Evropski pokret priprema realizaciju projekta koji bi trebao pomoći u stvaranju boljeg poslovnog okruženja, a Bosanska Krupa je još jedna lokalna zajednica koju smo prepoznali kao vrijednu, uspješnu i spremnu da bude dio ove priče. Želimo udruženo djelovati kroz lokalne zajednice, nevladine organizacije, obrazovne i druge institucije i dati doprinos u stvaranju bolje ekonomske situacije u BiH i regionu“, kazao je Praštalo.
Načelnik Armin Halitović ističe da je Općina Bosanska Krupa prihvatila i ovaj mehanizam za stvaranje dobrih poslovnih prilika i da će sa zadovoljstvom biti partner svim općinama i kompanijama koje djeluju progresivno.
“Mnogo je mehanizama koje smo mi u Bosanskoj Krupi već uspostavili u svrhu stvaranja dobrog poslovnog ambijenta, ali smo otvoreni za sve nove ideje koje mogu doprinijeti privrednom razvoju. Prihvatili smo biti partner i kroz partnerstvo sa već prepoznatim lokalnim zajednicama pokušati kreirati nove kvalitetne modele za razvoj, kroz zajedničko djelovanje pomoći jedni drugima. Već u januaru ćemo napraviti još jednu prezentaciju na koju ćemo pozvati i firme iz Bosanske Krupe, želim uključiti i njih jer znam da mogu dati veliki doprinos”, istakao je načelnik Halitović.

Stvaranje “Biznis lobija”, osim lokalnih uprava u BiH i renomiranih kompanija, podržava i Slovačka agencija za razvoj SlovakAid putem ambasade u Sarajevu.