Otvoren četvrti Bosanskokrupski sajam organske proizvodnje i ljekovitog bilja

Općina Bosanska Krupa i Asocijacija proizvođača organskih proizvoda USK u saradnji sa JKP „10. Juli“ Bosanska Krupa i Lokalnom akcionom grupom „Una – Sana“, a u okviru projekta „Bosanska Krupa – grad malih sajmova“ organizuju četvrti Bosanskokrupski sajam organske proizvodnje i ljekovitog bilja.

Sajam je, uz učešće članova KUD „Stari grad“, svečano otvoren danas i traje do 7. jula.

Na sajmu koji se održava u prirodnom ambijentu šetališta Kej ispod tvrđave Stari grad – Pset, učešće je uzelo dvanaest izlagača iz Bosne i Hercegovine. Osim domaćina, izlagača iz Bosanske Krupe i Bosanske Otoke, tu su gosti iz skoro svih dijelova države, iz Bužima, Bihaća, Cazina, Gračanice, Sarajeva, Zenice itd.

Širokom ponudom izlagača koji učestvuju na sajmu, pruža se mogućnost posjetiocima da na jednom mjestu pronađu najnovije, najpoznatije i vrlo povoljne proizvode organske hrane i ljekovitog bilja.

Čast otvaranja sajma je pripala pokrovitelju, načelniku Općine Bosanska Krupa Arminu Halitoviću. Prilikom obraćanja izrazio je potpuno zadovoljstvo što brojni izlagači prepoznaju kvalitet, gostoprimstvo u Bosanskoj Krupi, kao i zbog toga što je „grad malih sajmova“ postao afirmiran događaj za koji se ljudi sami interesuju.

Prisutnima se ispred Asocijacije proizvođača organskih proizvoda USK obratila i Fatima Gerzić, inače učesnica na sajmu. Zahvalila se načelniku Arminu Halitoviću na podršci i mogućnosti za prezentaciju koju pruža obrtnicima, proizvođačima i naravno svima poželjela dobrodošlicu. Iskoristila je priliku i pozvala ljude da više pažnje posvećuju prirodnim, zdravim proizvodima, da sajam iskoriste kako bi se informisali i upoznali sa svim prednostima koje ti proizvodi imaju.

Realizacijom ovog projekta, Općina Bosanska Krupa će biti u mogućnosti da se predstavi kao lokalna zajednica koja uspijeva ostvariti postavljene ciljeve na putu kulturnog i privrednog razvoja.