Počeo 5. Bosanskokrupski sajam organske proizvodnje i ljekovitog bilja

Danas je otvoren 5. Bosanskokrupski sajam organske hrane i ljekovitog bilja. Održava se u parku Kej ispod tvrđave Pset – Stari grad, na obali rijeke Une, a svoje proizvode izlažu proizvođači iz Sarajeva, Bihaća i Bosanske Krupe.

 

Organizatori sajma su Općina Bosanska Krupa i Asocijacija proizvođača organskih proizvoda USK-a u saradnji sa JKP „10. Juli” Bosanska Krupa, te Lokalnom akcionom grupom „Una-Sana”.

Širokom ponudom izlagača koji učestvuju na ovogodišnjem sajmu, posjetiocima se pruža mogućnost da na jednom mjestu pronađu najnovije, najpoznatije i vrlo povoljne proizvode organske hrane i ljekovitog bilja.

Peti Bosanskokrupski sajam organske hrane i ljekovitog bilja traje tri dana, do nedjelje kada je u 20.00 sati predviđeno zatvaranje. Sutra i prekosutra planirane su i organizirane posjete udruženja, privrednih subjekata i građana.{gallery}orgi{/gallery}

Podsjetimo, u protekle četiri godine u okviru projekta „Bosanska Krupa – grad malih sajmova“ izgrađenog od strane LAG „Una-Sana“ održano je više sajmova, svake po četiri: Sajam knjige, Sajam ljekovitog bilja, Sajam organske proizvodnje, Sajam narodnih rukotvorina, te Sajam meda, sa manjim izmjenama samo u nazivima i broju učesnika.

U kulturno-zabavnom dijelu otvaranja sajma učestvovala je folklorna sekcija KUD-a „Stari grad“.