Počeo trodnevni Novogodišnji sajam u Bosanskoj Krupi

U hotelu „Stari grad“ u Bosanskoj Krupi danas je otvoren Novogodišnji sajam. Učešće je uzelo osamnaest izlagača iz Bosanske Krupe, Bosanske Otoke, Sanskog Mosta, Bihaća, Brčko Distrikta. Po nižim cijenama nego inače, posjetioci mogu kupiti biljne i ljekovite proizvode, različite vrste ručnih radova, prehrambene proizvode, odijevne predmete itd. Generalni pokrovitelj sajma je Općina Bosanska Krupa, a sponzor hotel „Stari grad“.

Slični sajmovi u Bosanskoj Krupi organizirani su i prethodnih godina, ali je ovo prvi put da se Novogodišnji sajam održava u zatvorenom prostoru. Sudeći prema zainteresiranosti izlagača, bio je to dobar potez. Rezultat svega je velika ponuda koja će sasvim sigurno danas i u naredna dva dana privući veliki broj posjetilaca. Za svakog ima po nešto. Mogu se naći domaći „zimski“ proizvodi, veliki izbor slatkiša za najmlađe, različiti ručni radovi od drveta, cvijeća, kao i božićni i novogodišnji ukrasi, te čestitke.

{gallery}Novogodisnji13{/gallery}

Ono što raduje sve posjetioce zasigurno je i učešće članova Udruženja roditelja djece i mladih s posebnim potrebama „Ada“ i JU „Dječije obdanište i doma učenika“ iz Bosanske Krupe koji od prodaje vještih dječijih ručnih radova pokušavaju poboljšati uslove rada.

Općina Bosanska Krupa okupila je dovoljan broj učesnika kako bi od sajma napravila jedan od najljepših događaja koji će privući veliki broj ljudi, te na taj način promovisala dobru saradnju, poslovni ambijent i aktivnu lokalnu zajednicu.

Općina poziva i sve građane Bosanske Krupe, goste iz drugih gradova, da dođu na sajam i uvjere se u bogatu i povoljnu ponudu.

Novogodišnji sajam u Bosanskoj Krupi traje do četvrtka, 26. decembra 2013. godine.