Potpisan ugovor o finansiranju omladinskog start-up biznisa „Zabavni park Zeleni otoci“

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović danas je sa mladima, Dinom Bešlagićem i Dinom Zjakićem, čiji je biznis plan pristigao putem javnog poziva, potpisao ugovor o njegovom finansiranju. S obzirom da je ovo jedini prijavljeni biznis plan dobio je 5 hiljada KM, kompletan iznos sredstava iz granta namijenjenog za realizaciju omladinskih ideja.

– Općina Bosanska Krupa već drugu godinu planira sredstva za mlade, za sufinansiranje realizacije njihovih ideja. Vjerujem da će iznos koji je danas odobren ovim mladim ljudima biti dovoljan da pokrenu svoj biznis koji smatram da je prava ideja, da je nešto što je falilo Bosanskoj Krupi u ljetnoj ponudi – ističe prilikom potpisivanja ugovora načelnik Halitović.

A riječ je o biznisu „Zabavni park Zeleni otoci“ kojem je osnovni cilj očuvanje i promocija prirodnih bogatstava općine Bosanska Krupa. Na razvoju svoje ideje rade već osam mjeseci, ističu kako su napravili vrlo značajne korake za implementaciju i da su iznimno sretni što je to prepoznala Općina i pružila podršku.

– Bosanska Krupa posjeduje nevjerovatan turistički potencijal i to želimo iskoristiti. Radit ćemo stvari poput biciklističkih ruta, vožnje tradicionalnom unskom lađom, raftinga, u planu je izgradnja mini golf terena, organizirat ćemo festivale, kampove itd. Sve će to biti pristupačno, uz dobar marketing i PR želimo da i našu dijasporu upoznamo s ponudom kako bi mogli planirati svoje godišnje odmore u našem gradu. Biznis planiramo pokrenuti do kraja juna – naglašava Dino Zjakić.

Program koji provodi Općina za cilj ima poboljšanje i jačanje mehanizma podrške omladinskom preduzetništvu u lokalnoj zajednici, otvaranje novih radnih mjesta dodjeljivanjem finansijskih sredstava i pružanjem savjetodavne podrške mladim preduzetnicima. Ideja koja se prijavljivala morala se obraditi kao biznis plan u bilo kojoj djelatnosti osim trgovine i ugostiteljstva, izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode, pod uslovom da se realizuje na području općine Bosanska Krupa.