Potpisan ugovor za sanaciju klizišta na putnoj komunikaciji Otoka – Crkvina

Danas je između načelnika Općine Bosanska Krupa i predstavnika firme El-Gradnja potpisan ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji klizišta na putnoj komunikaciji Otoka – Crkvina vrijedan 29.510,50 KM.

Obilne kišne padavine u maju ove godine donijele su niz problema Bosanskoj Krupi zbog kojih je Štab civilne zaštite proglasio stanje elementarne nepogone. Poplave su prošle bez značajnijih posljedica i intervencija, što nažalost nije slučaj i sa klizištima.

Evidentirano je sedam većih gdje je put djelimično ili potpuno odsječen i gdje je zbog sigurnosti građana potrebno što prije reagovati. Među njima je svakako i klizište u otočkom naselju Crkvina.

„Imali smo vremenske neprilike zbog kojih smo i proglasili stanje elementarne nepogode i nažalost za posljedicu klizišta koja iziskuju značajna finansijska ulaganja. Mi svake godine izdvajamo određena sredstva za ovu namjenu, ulažemo zaista koliko možemo. Na red je došla Crkvina i klizište na putu kojeg smo ne tako davno rekonstruisali uz podršku IFAD-a i lokalnog stanovništva. Nažalost, to su stvari na koje ne možemo utjecati, važno je da nije ugrozilo ljudske živote, materijalne stvari se mogu nadoknaditi“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Sredstva za sanaciju klizišta Općina Bosanska Krupa osigurala je iz vlastitog budžeta.

Radove izvođač započinje početkom naredne sedmice, a iste će okončati u roku od 20 radnih dana.