Potpisani sporazumi o održavanju puteva s predsjednicima mjesnih zajednica u Bosanskoj Krupi

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović danas je s predsjednicima mjesnih zajednica u Bosanskoj Krupi potpisao sporazume o održavanju dijela lokalnih i nekategorisanih cesta u sklopu zimske službe vrijedne oko 20 hiljada KM. Riječ je o udaljenijim i u toku zimskog perioda manje pristupačnim mjesnim zajednicama, a to su: Ostrožnica, Ljusina, Gornji Petrovići, Pištaline, Ivanjska, Jasenica, Otoka II, Veliki Badić, Veliki Dubovik, Zalug, Otoka I, Jezerski, Zalin, Mahmić Selo, Hodžinac i Krupa II.

Na osnovu sporazuma, mještani će vršiti poslove zimskog održavanja puteva i preuzeti odgovornost za prohodnost na određenim putnim pravcima, a Općina će osiguravati sredstva za nabavku goriva.
“Mislim da je ovo dobar način jer vrlo brzo, u najkraćem mogućem roku dovedemo puteve u prohodno i korisno stanje. Ovu praksu koja dokazuje da sa mjesnim zajednicama imamo dobru komunikaciju i saradnju ćemo i dalje nastaviti” kaže načelnik Halitović.
Od središta grada najudaljenija mjesna zajednica je Veliki Dubovik. Savjet mjesne zajednice organizirano čisti čak 16 km puta što je, kako kaže predsjednik Hašim Grošić, zaista veliki posao.
“Ranije to na ovakav način nije bilo riješeno, sada smo poprilično zadovoljni mada može još bolje. Prihvatili smo na sebe jedan ogroman teret da mjesne zajednice organizuju čišćenje sa mehanizacijom koju posjeduju mještani. Nadam se da ćemo u budućnosti u smislu te mehanizacije imati jaču podršku i nadležnih institucija”, dodaje Grošić.
Načinom rješavanja prohodnosti puteva u toku zimskog perioda zadovoljni su i mještani podgrmečkih naselja.
“Godinama sam predsjednik MZ Jasenica i mogu izraziti zadovoljstvo zbog saradnje sa Općinom i Općinskim vijećem jer ispoštuju sve ono što dogovorimo”, naglašava Milan Nedimović.
Potpisivanje sporazuma iskorišteno je i da se s predsjednicima mjesnih zajednica porazgovara o svakodnevnim aktivnostima i problemima s kojima se susreću i oni i njihovi mještani.