Presijecanjem vrpce otvoren novoasfaltirani put u Oraščanima

U Oraščanima, zaseoku bosanskokrupske mjesne zajednice Jezerski, drugi dan Nove godine bio je zaista svečan i poseban. Presijecanjem vrpce načelnik Armin Halitović i jedan od najstarijih mještana Kemal Oraščanin otvorili su novoasfaltirani put dug 380 m. Izgradnju puta zajedno su finansirali mještani i Općina Bosanska Krupa.
“Izgrađen je asfaltni put dužine 380 i širine 5 metara. Ono što je zanimljivo jeste da je u izgradnji učestvovalo 5 ljudi. Ovo mjesto je i ranije imalo asfalt, ali je on znatno oštećen pa je zamijenjen sa širim. Učešće mještana je bilo od 5 do 12 hiljada maraka, a ostatak je isfinansirala Općina Bosanska Krupa, tako da je kompletan projekt završen sa nešto više od 66 hiljada KM. Ovu priliku koristim da se zahvalim Općini i načelniku na pomoći oko realizacije ovog nama vrlo značajnog projekta”, ističe predstavnik građevinskog odbora Ekrem Oraščanin.
Rekonstrukcija i asfaltiranje lokalnih puteva u Bosanskoj Krupi je kontinuiran posao. Svake se godine u tu svrhu iz budžeta izdvajaju i sa viših nivoa vlasti obezbjeđuju vrlo značajna finansijska sredstva. U realizaciji mnogih projekata do sada pomoć su pružili i mještani što lokalna uprava na čelu sa načelnikom Arminom Halitovićem posebno cijeni i tretira.

“Idemo i radimo kako bismo u svim mjesnim zajednicama na prostoru općine pomogli ljudima. Ono što posebno želim istaći jeste da su ovdje mještani skupili značajna sredstva, a da smo mi kao lokalna zajednica samo pomogli kako bi se završio projekt. To je zaista hvale vrijedno i mještanima još jednom čestitam na ovome. Općina Bosanska Krupa će i dalje odgovarati na sve zahtjeve mještana i pomoći onoliko koliko treba da se njihove želje po pitanju infrastrukture ostvare, da se napravi bolji ambijent za život”, kaže načelnik Armin Halitović.

U lokalnu putnu komunikaciju Općina Bosanska Krupa je 2013. godine uložila 400 hiljada KM, u narednoj godini 630 hiljada, a u 2015. nešto više od 500 hiljada maraka. Sličnim tempom, prema riječima načelnika, nastavit će se i u ovoj godini.