Presjecanjem vrpce svečano otvoren dio ulice Branilaca grada u naselju Krčana

Proteklog vikenda završen je i svečano otvoren dio puta u ulici Branilaca grada. Svečanu vrpcu presjekli su načelnik Općine Armin Halitović i najstarija mještanka u ovom dijelu naselja Krčana Derviša Jogić.

Inicijativa za rekonstrukciju i asfaltiranje puta krenula je upravo od mještana koji su za radove skupili oko 7 hiljada maraka. Podršku su, baš kao i svi prethodni koji po ovom receptu rješavaju probleme u svojim mjestima, dobili od načelnika Armina Halitovića.

„Ovo je samo još jedan u nizu primjera kako ljudi kada žele i naravno mogu, stvaraju sebi ljepši ambijent i bolje životne uslove. Općina takvim građanima i želi a i mora pružiti podršku. To smo i sada uradili, iz budžeta izdvojili oko 20 hiljada. Zadovoljstvo mi je danas bilo podijeliti sreću s mještanima, među kojima je i majka Derviša koja je u 90 godina života doživjela mnogo toga ali ne i asfalt pored kuće u Krčani. Želim istaći da ćemo na isti način ove godine obradovati još stotine građana Bosanske Krupe, jer planiramo rješavati mnogo putnih pravaca, već smo potpisali 11 ugovora, a ubrzo slijedi još toliko“, ističe načelnik Halitović.

Naime, prije 10-ak dana potpisani ugovori za rekonstrukciju i asfaltiranje puteva u 10 naselja na prostoru općine Bosanska Krupa vrijedni 255 hiljada KM. Tako će uređenim i asfaltiranim putevima uskoro biti obradovani građani ulice Proleterska, zatim Volodera, Oluka, Hodžinca, Kajteza, Mujagića, Briga, Točka, Burzića, Velikog Badića.

Načelnik naglašava da je to prvi dio od onoga što će se raditi, da će se uskoro potpisati još toliko ugovora i tako zaokružiti ono što je planirano u ovoj godini a odnosi