Prilika za nezaposlene Krupljane: Zaposlite se uz pomoć austrijskih firmi i razvojnih organizacija

U bosanskokrupskom Domu kulture u srijedu, 9. 12. 2015. godine, s početkom u 11,00 sati, u organizaciji austrijske kompanije Austrofon, a uz podršku Općine Bosanska Krupa, održat će se prezentacija Projekta zapošljavanja i samozapošljavanja.
Ovom prilikom bit će predstavljene dvije mogućnosti. Prva je zapošljavanje na stranim tržištima posredstvom modernih servisa što praktično znači da klijenti sa sjedištem u BiH mogu raditi poslove za strane kompanije. To su kancelarijski poslovi, prevodilačke i knjigovodstvene usluge, te podrška korisnicima.
Novi poduzetnici dobivaju i tržište austrijskih partnera u projektu, pomoć pri pronalasku novih poslovnih partnera, kao i kontinuiranu podršku u toku pružanja usluga.
Druga mogućnost je interno zapošljavanje u kompaniji Austrofon, te besplatni start-up kursevi u okviru kojih će se održati besplatni treninzi i usavršavanje na njihovom putu ka pokretanju i razvijanju poduzetničke ideje.
Pozivaju se svi zainteresirani građani Bosanske Krupe, nezaposleni, da dođu na prezentaciju i upoznaju se sa svim mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja koje u ovom slučaju pomažu i finansiraju Nippon Computer GesmbH, Pflegerbau GmbH i Austrijska državna agencija za razvoj.
Sve dodatne informacije oko prezentacije i samog projekta mogu se dobiti radnim danima od 8,00 do 16,00 sati pozivom na broj: 060 35 44 916