Rotary kanjon ove godine 7. maja: U Bosanskoj Krupi zabavni program od 12 sati

Stotine učesnika iz nekoliko općina Unsko-sanskog kantona sa gostima iz cijele Bosne i Hercegovine i inostranstva ove će godine po drugi put biciklima, trčeći, ili pak šetajući proći etapu od Srbljana do Bosanske Krupe. Događaj pod nazivom Roraty kanjon čiji je cilj ukazati na iznimnu ljepotu i prirodnu vrijednost Grmuškog kanjona rijeke Une ove će se godine održati 7. maja (subota).
Predstavnici Rotary kluba Bihać, inače organizatora manifestacije, boravili su i kod načelnika Općine Armina Halitovića kako bi se dogovorili oko aktivnosti u Bosanskoj Krupi i načina podrške koju ova lokalna uprava može pružiti.
Zvanična satnica još uvijek nije utvrđena ali se za sada zna da će učesnici u Bosansku Krupu stići između 12-13 sati i da će za njih i ostale goste u Malim adama biti organiziran ručak i zabavni program.

Organizatori kažu da će vrlo brzo, nakon svih potrebnih konsultacija, utvrditi kompletan program, satnicu, načine prijave i o tome obavijestiti javnost koja već pokazuje ogroman interes. S obzirom na to očekuju još veći broj učesnika nego prošle godine kao i značajniju pomoć vlasti i privrednih subjekata.
Fotogalerija sa prošlogodišnje manifestacije može se pogledati na društvenoj mreži Facebook putem link-a.