Sutra se u Šujnovcu održava 5. bosanskokrupska Čorbarijada

Općina Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje sutra (27. maj) u Šujnovcu organizuju 5. bosanskokrupsku Čorbarijadu.

Manifestacija počinje paljenjem vatri već od 8 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10 do 13 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene vrijedne nagrade a posebna priznanja dobit će najveselija, najstarija i najmlađa ekipa.

Za sve posjetioce obezbijeđena je gulaš čorba, prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati uz Krupljanima dobro poznatog pjevača Emira Hasića.

U cilju smanjenja broja auta koja na izletištu uvijek naprave bespotrebnu gužvu, za sve zainteresirane građane ove godine će biti obezbijeđen i prevoz od 9 do 12 i od 14 do 16 sati. Kombi će voziti na relaciji Trg Alije Izetbegovića – skretanje za izletište Šujnovac iz ulice Sokak – Šumarska kuća.

Organizacioni odbor ovogodišnje Čorbarijade poziva sve Krupljane i goste da dođu u Šujnovac, uživaju u jedinstvenom prirodnom ambijentu i druženju, zabavnom programu i čorbama pripremljenim na različite načine.

5. bosanskokrupska Čorbarijada, 28. maj 2016. godine od 8 sati. Dobro došli!