Predstavljamo idejno rješenje uređenja javnih površina u ulici 511. slavne bbr. i Trga Alije Izetbegovića

Općina Bosanska Krupa je provela konkurs za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog i pejzažnog rješenja uređenja javnih površina u ulici 511. slavne brdske brigade i Trga Alije Izetbegovića u Bosanskoj Krupi. Putem konkursa pristigla su tri rada a kao najbolji ocijenjen je rad Arhitektonskog studija Bis-Tip iz Sarajeva.

Opširnije

OBAVIJEST ZA PČELARE

Obavještavaju se pčelari da su u skladu sa Pravilnikom o pčelarstvu („Sl. novine FBiH broj 31/18“) u periodu od 15. aprila do 15. maja dužni izvršiti ažuriranje podataka u Registru pčelara i pčelinjaka. Upis u registar pčelara se vrši u istom periodu.
Zahtjev za upis i ažuriranje podataka u Registru pčelara i pčelinjaka podnosi se Službi za obrt, poljoprivredu i poduzetništvo Općine Bosanska Krupa.

Održana peta redovna sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa

Danas je završena peta redovna sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa koja je jučer započeta i prekinuta nakon devete od ukupno šesnaest tačaka dnevnog reda. Vijećnici su ovaj put razmatrali i usvojili materijale koji se između ostalog odnose na zapošljavanje, profesionalizaciju funkcije predsjedavajućeg, poticaj za poljoprivredu, komunalnu naknadu, zajedničku komunalnu potrošnju.

Opširnije

Obilaskom spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi obilježen Dan Armije RBiH

Predstavnici lokalne vlasti, boračkih udruženja, 511. slavne bbr., u povodu 15. aprila – Dana Armije RBiH, obišli su danas spomen-obilježje u Bosanskoj Krupi, položili cvijeće i pred duše poginulih boraca proučili Fatihu.

Dvadeset deveta godišnjica formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine, i ove je godine zbog pandemije koronavirusa, u Bosanskoj Krupi obilježena skromno ali dostojanstveno, samo obilaskom Centralnog spomen-obilježja i učenjem Fatihe.

Opširnije

Ramazanska čestitka

Dragi sugrađani, vjernici,
u svoje i u ime uposlenih u općinskom organu uprave Općine Bosanska Krupa upućujem vam iskrene čestitke povodom mubarek mjeseca ramazana.
Mjesec ramazan je vrijeme strpljivosti i odricanja. Posebna prilika za sve koji slijede posljednju Božiju objavu, da sami provjere svoj odnos prema Bogu i prema ljudima, da ga poprave i da budu najbolji primjer interpretacije islamskog učenja.
Želim da ovaj mjesec provedete u sreći i zdravlju, da ga u miru i rahatluku ispostite, otvorenog srca i na tradicionalan način.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!

OPĆINSKI NAČELNIK
Armin Halitović

U Bosanskoj Krupi obilježena godišnjica osnivanja IDČ „Faraoni“ i Dan specijalnih jedinica 511. slavne bbr.

Obilježavanjem godišnjice formiranja IDČ ”Faraoni” i Dana specijalnih jedinica otpočeo je niz manifestacija kojima se u mjesecu aprilu građani bosanskokrupske općine sjećaju dana kada se stvarala historija i kada je ovaj grad prvi na području Unsko-sanskog kantona bio izložen agresiji, ali se isto tako suprotstavio brojčano i tehnički jačem agresoru.

Opširnije